
השפעת המסחר בחוזים עתידיים
ביום 30 בינואר, חברת Coinbase Global הגישה בקשה למסחר בחוזים עתידיים של סולנה, כאשר השאיפה היא להתחיל במסחר עד ה-18 בפברואר. אישור ה-CFTC (הוועדה האמריקאית למסחר במוצרים נלווים) עשוי להוביל לכך שהחוזים יהיו זמינים למסחר, דבר ישרד שהושך את חהניות המתעניין בכדי להיכנס לתחום. המטרה היא לאפשר למשקיעים לרכוש חוזים בגודל 100 SOL ובגודל 5 SOL, ובכך להנגיש את המסחר גם למשקיעים קטנים יותר.
האופציה החדשה הזו עשויה להגביר את התנועה על הבלוקצ'יין של סולנה, במידה והחוזים יאושרו. במבנה הנוכחי של הסולנה, החלפת המסחר בחוזים אלה תדרוש מחברת קוינבייס להחזיק בכמות מסוימת של SOL, מה שיכול להוביל לביקוש גובר למטבע. אך השאלה המהותית היא האם המסחר בחוזים אלה יוכל לגרום לשינוי מהותי במחיר הסולנה או שמא מדובר בעוד מוצר שולי בשוק ההולך והמתפתח.
האם יש כאן שינוי אמיתי?
בעקבות השנים האחרונות, אנו רואים שהשקעה בחוזים עתידיים לא תמיד נתנה את הפירות שהמשקיעים קיוו להן. תהליכים דומים התקיימו כבר באמצעות בורסות מבוזרות, והמחיר לא הפך את השוק לכוכב בהכרח. בעיות קודמות העלו שאלות לגבי מהות השיפור הצפוי מהקטליזטור הזה. יכול להיות שהוא יתרום גודלו כלשהו במסחר, אך אין אנו מדברים על קטליזטור שיגרום למחיר הקטנה לקפוץ משמעותית.
יתרונות נוספים של סולנה
למרות המתחים הללו, ישנם יתרונות רבים להשקיע בסולנה גם בשים לב למצב הנוכחי. מדובר בפלטפורמה שמרשימה מפתחים רבים להעביר את הפרויקטים שלהם ליישומים של אינטיליגנציה מלאכותית (AI) ובין היתר יש לה מערכת עשירה של מטבעות ממוגנטים, NFT ופרויקטים של פינטק מבוזר. התחרות שלה היא אכן קשה, במיוחד מול אתereum, אך למרות זאת, עמלות העסקאות הנמוכות שלה וזמן סגירת העסקאות המהיר הם יתרונות שאין להקל בהם.
בעוד שבשנה שעברה עמדו הכנסות סולנה על למעלה מ-840 מיליון דולר על מגוון האפליקציות ששואבות מהבלוקצ'יין, מדובר בהצלחה מסחררת של הארגון. ספקולציות לעתיד על מחיר הסולנה לא תמיד נדרשות כדי לקיים עלייה במחיר, כיוון שהשוק יודע לתמוך בקנייה של סולנה בזכות השימושיות שלה. במילים אחרות, הסולנה נותרת רלוונטית ומבוקשת, מה שמעיד על ההזדמנויות שהפלטפורמה טומנת בחובה.
מסקנות והמלצות למשקיעים
במציאות הנוכחית, יש להביא בחשבון כמה נתונים נוספים לפני שמחליטים כיצד לפעול בנוגע להשקעות בסולנה. המסחר בחוזים עתידיים הוא אמנם הרחבה, אך אין להכביר בכך את חוג המחשבה של המשקיעים. לא כדאי להסתמך על מהלך מסחר כזה כהזדמנות העיקרית, אלא להתמקד בעצם הערך המוסף של הסולנה בפלטפורמות השונות. באמצעות אימון ולמידה על השוק, המשקיעים יכולים להגיע לבחירות חכמות יותר.
לסיכום, כפי שנראה, חוכמת ההשקעה לא מתבססת על מחירי החוזים העתידיים (שאם יאושרו), אלא על הפוטנציאל והשימושיות של המטבע עצמו. רכישת סולנה ושמירה עליה יכולה להיות אסטרטגיה הרבה יותר מתאימה עבור רוב המשקיעים, כאשר כדאי להימנע מהסחר בחוזים לא מתאימים ומסוכנים אלא אם מדובר במקצוענים בתחום.