
התחזקות ההשפעה הפוליטית
התחזקותו של לא אחר מאשר דויד סאקס, מי שזכה לתואר "צאר הקריפטו" של ממשלת טראמפ, מצביעה על השפעתה ההולכת וגדלה של תעשיית הקריפטו. סאקס הכריז לאחרונה על הקמת קבוצת עבודה בקונגרס לחשיפת רגולציות חדשות בתחום, אך תגובות מהתעשייה לא תמיד היו חמות. על פי דיבוריו של סאקס, היו קולות שהביעו אכזבה מההכרזה. עם זאת, הוא התעקש כי זהו מהלך משמעותי, שכן מדובר לראשונה בהתחייבות של הבית הלבן ושל חברי קונגרס לקדם חוקים בתחום זה.
מציאות זו מצביעה על שינוי בעקבות ההשקעות הכבדות שביצעה תעשיית הקריפטו בבחירות האחרונות, דבר שהקנה לה ביטחון עצמי והמריץ שחקני מפתח לפעול להשגת מטרות פוליטיות.
דרישות וצעדים להכוחתה
בכנס לאחרונה, גי הון קים, נשיא ומנכ"ל מועצת הקריפטו עבור חדשנות, ציין כי "הזמן קריטי" לתעשייה. דוגמאות לפעולות שהתקבלו בשנה האחרונה כוללות את ביטולן של תקנות מסוימות על ידי רשות ניירות ערך האמריקאית, וכן צו נשיאותי המורה על הקמת קבוצת עבודה לחקר רגולציות הקריפטו. בנוסף, ניכר כי קיימת מגמה להקמת רזרבות ממשלתיות של מטבעות דיגיטליים.
תגובה מול מתנגדים
המתמודדים בשוק לא נתקלים רק באתגרים רגולטוריים, אלא גם במעשים תגובתיים כלפי גופים הנתפסים כעוינים. לדוגמה, טיולר וינקלבוס, מייסד החליפין "ג'מיני", הודיע על כך שבחירתו היא לא להעסיק בוגרי MIT, בעקבות חזרת גארי גנסלר, יו"ר רשות ניירות ערך לשעבר, ללמד במוסד. זהו רק צעד אחד מתוך רבים שבהם מבקשים אנשי התעשייה להפעיל לחצים על ישויות שמזוהות עם עוינות כלפי הקריפטו.
אופק חקיקתי
בקונגרס מתקיימות שמיעויות רבות, והתרחשויות אלו משקפות את הכעס והאכזבה של תומכי הקריפטו מהתנהלות הממשל הנוכחי. הביקורת מתמקדת בטענה כי הרגולטורים הכריחו בנקים לקטוע קשרים עם חברות קריפטו, דבר שפוגע בנגישותן לשווקים הפיננסיים.
ברקע, מנהיגים רפובליקאיים ברשות ניירות ערך מבטיחים עתיד חדש לתעשייה, אך יחד עם זאת מודיעים על כך שיידרש זמן לפני שהשינוי יתממש. כך, שוווי השפעתם על הרגולציה תלויה גם בדרך שבה הם ינהלו את התיק לאורך זמן.
השפעה על החקיקה
הצעות חוק המוקדשות לרגולציה של מטבעות יציבים מתמקדות לא רק בהנחיות לגבי בעיות רגולציה אלא גם בחקיקות המספקות כללים ברורים לגבי אופן הפעולה של חברות קריפטו.
יוזמות כאלו נתקלו בקשיים בעבר, אך הפעם, יש המאמינים שברקע ההשקעות הכבדות והגיוס הפוליטי, קיים סיכוי שיימצא לכך תמיכה רחבה דו-מפלגתית. תאגיד Fairshake, שפעיל סביב נושא הקריפטו, כבר צבר כמות נכבדה של משאבים למימון קמפיינים לקראת הבחירות הבאות.
שסעים פנימיים בתעשייה
ככל שהחוקים המתגבשים ממשיכים להעסיק את המוחות בתעשייה, עולות מתחים פנימיים בין קבוצות שונות. עם המגוון הרחב של דעות והשקפות, קיים חשש שהמאבקים הפנימיים יפריעו ליכולת של התעשייה להציג חזית מאוחדת לקראת החקיקה החדשה. דוגמה לכך ניתן לראות בדבריו של מנכ"ל Ripple, שביקש לראות רזרבה ממשלתית של נכסים דיגיטליים מגווונים, דבר אשר מתנגש עם האינטרסים של תוכנית משלוחי הביטקוין.
גם ההצהרות שפורסמו לאחרונה מגורמים כמו JPMorgan בנוגע להשפעות החקיקה הפוטנציאלית על Tether, מטבע יציב גדול בעולם, מעידות על כך שהתעשייה הללו צריכה להתארגן ולא להתמקד רק ברגולציה אלא גם בניהול תהליך הפנימי שלה מול כוחות חיצוניים.
סיכום
במהלך שנים האחרונות, תעשיית הקריפטו נהנתה מעליות ומורדות בהשפעתה ובפופולריות שלה, החל מהפרסום העצום של חברות בזמן הסופרבול ועד למשבר העמוק שנגרם לאחר התמוטטות של חברות מרכזיות בתעשייה כמו FTX. שניהם הפגינו כיצד התנועה הזו מאוד רגישות לשינויים בתנאים החיצוניים.
כעת, כשהאופק המדיני מתחיל להתבהר שוב, חלה קריאה לארגון והתאגדות כדי לנצל את הכוח הפוליטי שנצבר, אך התעשייה חייבת להיות מודעת לסיכונים שבהם היא עשויה להיתקל כתוצאה ממחלוקות פנימיות. כיצד יתמודדו הגורמים השונים עם הלחץ הגובר על הרגולציה, זה ישפיע על העתיד של תעשיית הקריפטו בעשורים הקרובים.