המוקד הוא בחיזוק המנהיגות של ארצות הברית בטכנולוגיית קריפטו.
המהלך החדש של ממשלת ארה"ב: כיצד חקיקה תעצב את עתיד הטכנולוגיה הפיננסית הדיגיטלית?

מטרות מדיניות עליונות
הצו הנשיאותי מציב מטרות מדיניות ברמות גבוהות:
- הגנה על השימוש החוקי ברשתות בלוקצ'יין, השתתפות בכרייה ובאימות, ואחזקת נכסים דיגיטליים בלי צנזורה לא חוקית. קידום יציבות מטבעות מגובים בדולרים. איסור על מטבעות דיגיטליים של הבנק המרכזי. הבטחת גישה הוגנת פתוחה לשירותי בנקאות;
- הענקת "בהירות רגולטורית" לגבי נכסים דיגיטליים על בסיס "גבולות רגולטוריים מוגדרים היטב" על ידי הקמת קבוצת עבודה לשוקי נכסים דיגיטליים שתנוהל על ידי הממונה על איי.אי ונכסים דיגיטליים בבית הלבן, דייוויד סאקס. הקבוצה תכלול את ראש הוועדה לניירות ערך, ראש הוועדה למסחר עתידי על סחורות, התובע הכללי ושר האוצר, לצד שבעה בכירים נוספים שיגישו המלצות שונות תוך 60 ימים.
תגובות מהתעשייה
וויליאם קווינגלי, משקיע בתחום הקריפטו ובלוקצ'יין וממייסדי WAX.io ו-Tether (USDT), ביטא את הת excitement שלו בצו הנשיאותי, ציין כי יש בידו להצעיד את ארצות הברית להוביל בתחום החדשנות הפיננסית הדיגיטלית באופן ברור, במיוחד לגבי מטבעות יציבים. ויבק רמסאר, מנכ"ל etherealize.io, מסכים כי צו זה מהווה שינוי מבני והופך את ארה"ב לבירת הקריפטו והבינה המלאכותית.
ביטול צווים קודמים
במסגרת צו זה, הנשיא טראמפ מבטל צווים קודמים שניתנו תחת ממשלת ביידן, כדוגמת צו 14067 שנתן עדיפות עליונה למחקר אודות מעצבי מטבע דיגיטלי של ארה"ב. אחד מהממצאים המרכזיים שזוהו בהקשר זה הוא חוסר הבהירות באשר לסיווג נכסים דיגיטליים כסחורה או כנייר ערך, מה שהוביל למאבקים משפטיים רבים.
תלונות מהתעשייה
בהתבטאויות של שופטים פדרליים, כגון השופטת איימי ברמן ג'קסון, נשמעה ביקורת על כך שהרגולציה מתבצעת על בסיס מקרה אחר מבלי להציע רגולציה כללית. שופטת אחרת, קתרין פולק פיילה, ציינה כי יש מקום לבחינה האם עסקאות מסוימות בתחום הקריפטו שעשויות להתייחס כ"הסכמי השקעה" נופלות תחת סמכות ה-SEC.
צוותי עבודה חדשים
עם מינוי אנשי מקצוע שמבינים את התחום, כמו דייוויד סאקס, נראית מגמת שינוי ניכרת לקראת רגולציה ידידותית לנכסים דיגיטליים. לאור כך, נוצר צוות חדש ב-SEC אשר יפתח מסגרת רגולטורית לשוק הקריפטו בשיתוף עם ה-CFTC, במטרה להקל על העומסים הרגולטוריים.
רגולציות עכשוויות בתחום הדיגיטלי
כיום, הנכסים הדיגיטליים מוסדרים בארצות הברית בכמה תחומים מרכזיים مثل קרנות השקעה, ציות לחוקי הלבנת הון ועונשין על עבירות מס. המסגרת שנוצרה עד כה נראית כמשקפת גישה שמנסה לייצר איזון בין חדשנות לבין שמירה על אמון הציבור.
חזון לעתיד
צו הנשיאותי מהווה סמן ברור למקבלי ההחלטות בתעשיית הקריפטו. יש לו פוטנציאל להניע תהליכי שינוי משמעותיים ולהגדיל את התחרותיות של ארצות הברית בתחום זה. לאור ההחלטות שהתקבלו, המתווה שנוצר מעיד כי הממשל שואף לקדם את סצנת הקריפטו והבלוקצ'יין בהתאם לערכים אמריקאיים של חדשנות וחופש כלכלי.
סיכום
עם כניסת הצו לתוקף והשפעתו בהגברת הבהירות הרגולטורית, יש פוטנציאל לשדרג את מעמדה של ארצות הברית כמרכז של חדשנות טכנולוגית בתחום הפיננסי הדיגיטלי, דבר שיכול להציע הזדמנויות רבות בכלכלה הגלובלית.