News

סיפור הפרוטוקול Story Protocol עולה לרשת הראשית במטרה לעקוף את ה מתווכים הטפילים של הקניין הרוחני

פריצת דרך במערכת הזכויות האינטלקטואליות: הרשת החדשה של Story Protocol משנה את חוקי המשחק בעזרת טכנולוגיה מתקדמת והון סיכון משמעותי

מערכת Story Protocol היא רשת שכבה-1 שמיועדת לשימוש ביצירה והחזקת קניין רוחני (IP), ועכשיו היא זמינה לכל הציבור לאחר שלב ניסיונות שארך כמעט שישה חודשים. הפרויקט פותח על ידי PIP Labs ושואף להפחית חסמים משפטיים עבור יוצרים ואקדמאים על ידי הקמת פלטפורמה לרישום IP וניצולו במצבים מסחריים.

התחלת פעולת המערכת המרכזית של Story

Story Protocol מאפשרת לבעלי הקניין הרוחני להגדיר תנאים לביצוע התאמות במוצרים היצירתיים שלהם ולמסחר בהם. הדף הלבן של Story מציין כי "כל שני אנשים יוכלו לסחור, לפתח ולמנף את רעיונותיהם ישירות ב-Story ללא התערבות מתווכים רעבתנים". נוסף על כך, הפלטפורמה מבטלת את הצורך הגורף בנוכחות מתווכים, ובכך מייתרת את העמלה המושתתת עליהם.

הגיבוי הפיננסי וההתפתחות של Story

השלב הניסיוני של Story התחיל ב-27 באוגוסט בשנה שעברה עם השקת "Iliad" testnet. נסיון זה התאפשר לאחר ש-PIP Labs גייסה מימון של 140 מיליון דולרים, בגיוס שמומן בין השאר על ידי קרנות הון סיכון כמו a16z ו-Samsung Next.

ההשקה של מטבע IP

עם פתיחת המערכת לציבור, הושק גם מטבע ייחודי בשם IP בעל היצע ראשוני של 1 מיליארד מטבעות. המטבע משמש כאמצעי המחליף עבור ביצוע עסקאות בין המשתמשים ומשמש גם במנגנון מתן אבטחה באמצעות Staking. המטבעות המיועדים לתורמים ולמשקיעים המוקדמים ננעלו למשך שנה.

הקשר בין DeFi לבין רשת Story

המייסד השותף של Story, ג'ייסון גאו, ציין כי הרשת תוכל לסייע בבסיס חדשני עבור מימון מבוזר (DeFi), בליווי האפשרות לקנטוע נכסי IP ולהשתמש בהם כביטחונות להלוואות. בכך, נכסי IP יכולים להפוך לנכסים פיננסיים מגוונים ומורכבים יותר.

קרא  המנכ ל הטכנולוגי של ריפל מסיים ספקולציות בנוגע למרכזיות של XRP.

שימושי ה-IP בתחום האינטליגנציה המלאכותית

גאו ציין כי משתמשים עתידיים חשובים ברשת עשויים להגיע מתחום האינטליגנציה המלאכותית. הוא ציין דוגמה של סוכן AI הרוכש דאטה בזמן אמת כדי להגדיל את עצמאותו ושכלולו.

אריה ופרויקטים שותפים

בתור רשת שכבה-1, Story תומכת בפרוטוקולים המפותחים מסביב ל-IP. אחד מהפרויקטים, אריה, גייס 7 מיליון דולרים לרכישת זכויות לשיר "Peaches" של הזמר ג'סטין ביבר, והתחיל ברווח עם המחזיקים בחלק מה-IP המקושר.

הגישה החדשה ליצירת תוכן ושיתוף IP

גאו ציין כי למשתמשים באפליקציות כמו אינסטגרם, טיקטוק או סנאפצט יש גישה אופטימלית ליצירת תוכן אישי, אך התהליכים להשגת שליטה בתוצרים אלו הם סבוכים ואטומים. Story מציע פתרון למשתמשים עצמאיים להצליח לנהל את הקניין הרוחני שלהם בצורה ישירה ופשוטה יותר, ומבטיחה שעשיית הדיאטומים האלה תראה אור חיובי ביותר.

השפעות של סביבה חדשה

הרשת החדשה מאפשרת לחברות בתחום הפרמצבטיקה או המדייה להפוך את הקטלוגים של הקניינים הרוחניים שלהן לנכסים פרודוקטיביים יותר, בעזרת פרוצדורות מתקיפות וחיוניות. במסגרת המנגנונים שהוטמעו, משתמשים מוקדמים וחברי קהילה יכולים לדרוש 10% מההיצע של מטבע IP.

התמודדות עם חוות מטבעות

למרות תמריץ זה, משתמשים שיבקשו להשיג על רווחים מהירים דרך חקלאות מטבעות חייבים להתמודד עם מערכות שמונעות מהם להרוויח מיידית, במטרה "להקים התאמה אמיתית בין Story והקהילה שלנו", נכתב בבלוג של ה-Story Foundation.

בסיכום, פתיחת מערכת המייננט של Story Protocol מציגה חידוש בשימוש בקניין רוחני, עם תמיכה מטריד בתחום הטכנולוגי והפיננסי, ומבטיחה שיפור משמעותי להליכי יצירה ומסחר קל ופשוט יותר ללא תלות במתווכים מיותרים.

מיילס ברונר

מיילס ברונר הוא עורך ומומחה לקריפטו שמביא לכם את כל החדשות החמות ביותר מעולם הקריפטו, בתרגום מהיר ומדויק ממקורות מובילים ברחבי הרשת. באתר תוכלו למצוא מידע עדכני על מטבעות דיגיטליים, פלטפורמות מסחר, מגמות חדשות, ועוד – הכל בעברית ובצורה פשוטה להבנה.

Related Articles

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
דילוג לתוכן