News

בקריפטו יש הרבה שחקנים רעים

"מה האתגרים הגדולים שהביאו את רגולציית הקריפטו למצב הנוכחי ואילו צעדים נדרשים למען עתיד בטוח יותר?"

תעשיית המטבעות הקריפטוגרפיים זוכה לתשומת לב רחבה בשנים האחרונות, אך לצד ההתלהבות מהחדשנות והפוטנציאל הכלכלי, צצה התמודדות רצינית עם בעיות של רשויות ופעילים לא מוסריים. יו"ר נציבות ניירות ערך האמריקאית (SEC), גארי גנסלר, שיתף את דעתו בנוגע למצב הנוכחי של השוק הזה, כשכינה אותו "מלא בשחקנים לא טובים". דבריו השאירו רושם חזק על המצב שבו נמצא התחום, במיוחד לאור התרבות המהירה והמסוכנת של השקעות במטבעות דיגיטליים.

הקשר בין גנסלר לתעשיית הקריפטו

גנסלר, שמונה על ידי הנשיא ביידן, מפורסם בדעותיו השמרניות מבין עולם הקריפטו, והביע התנגדות נחרצת לחוק FIT21 לאחר שעבר בבית הנבחרים. תחושת האי-נוחות שהתקבלה בתעשייה ביחס אליו ניכרת, כאשר מרבית הקולות בתעשייה רואים בו דמות מעיקה שמונעת חדשנות ומביאה לאי ודאות משפטית. גנסלר טוען כי רוב המטבעות הקריפטוגרפיים עונים על הקריטריונים לניירות ערך, והוא מייעץ לחברות להירשם אצל הנציבות.

במהלך כהונתו של גנסלר, הוא הצהיר על משטר אכיפה ממשלה פעילה בתחום הקריפטו. לדבריו, במשך ארבע השנים שבהן היה בתפקיד, נקטה הנציבות בפעולות אכיפה נגד כ-100 פרויקטים הקשורים לקריפטו, כאשר דגש ניכר הושם על מניעת הונאות ואי-סדרים בתחום ההולך ומתפתח במהירות. התהליך הזה לא נוצר יש מאין. גנסלר ציין את סדרת הצעדים והזדמנויות שנוצרו על ידי קודמו בתפקיד, ג'יי קלייטון, שהוביל כ-80 פעולות אכיפה בין 2017 ל-2020.

המצב הנוכחי בשוק הקריפטו

נראה כי תעשיית הקריפטו מוגדרת על ידי תנודתיות גבוהה ופגעי הונאה. גנסלר טוען כי למרות שמטבעות קריפטוגרפיים מייצגים פחות מ-1% מהשוק הפיננסי בארה"ב, היא סובלת מבעיות משמעותיות כמו הונאות. הוא מתאר את התחום הזה ככזה שמובל יותר על ידי רגשות ופחות על ידי ניתוחים כלכליים בסיסיים. מתוך 10,000 עד 15,000 הפרויקטים הקיימים כיום, הוא מעריך כי רבים מהם לא ישרדו את האתגרים שמציב השוק.

קרא  האם ברקשייר האת ווי בהובלת וורן באפט should לקנות ביטקוין עכשיו?

ההתחייבות של גנסלר לפעול כנגד הונאות והשפעות של שחקנים רעים משקפת את הגישה הקפדנית שלו בנוגע לתעשייה. הוא מאמין שהעלויות הכספיות והטכניות הכרוכות בהשקעות אינן מתעלות על הסיכונים הנלווים. בהקשר זה, הוא מתאר את השקעות הקריפטו כהשקעות הון בסיכון גבוה, שאין להן סיכוי לשרוד.

פרספקטיבות שונות על סוגיות הרגולציה

התנגדותו של גנסלר לאכיפה רגולטורית מתבצעת גם לאור הביקורת שלו כלפי חקיקות קיימות שמסבירות את השוק הפיננסי המסורתי. לעיתים, הוא מציין, קיים קונפליקט בין דרישות ההסדרה להן מחויבות חברות קונבנציונליות לבין המאפיינים הייחודיים של חברות קריפטו. רבים בענף טוענים כי עמידות בדרישות הרגולציה אינה מעשית עקב מיסוד המסלולים המיועדים לישויות פיננסיות מסורתיות.

בין המובילים שדיברו נגד גישתו של גנסלר כוללים אנשי תעשייה ופעילים שונים, שטוענים כי ההגבלות שחלה, בעיקר ההגדרה של רוב המטבעות כניירות ערך, פוגעים בחדשנות ובצמיחה הכלכלית של השוק. תהליך האכיפה שעליו הוא מדבר נתון לעיתים קרובות להשוואות עם הענפים המסורתיים, מה שמקשה על קיום אנליזה מובנת וברורה.

האתגרים שעדיין קיימים

למרות שכל עבודתו של גנסלר לא הייתה ללא אתגרים, הוא טוען שיש מקום לחשוב על עתיד תעשיית הקריפטו. גנסלר מביע גאווה בעבודת הנציבות, אך מציין כי יש עוד עבודה רבה וחשובה לעשות. ההפתעה שלו נובעת מכך שהתחום מפגיש תעוזה רבה מאוד לצד תחושות אכזבה מגורמים לא מוסריים שטיפחו מנגנונים שמזיקים למושג הכללי של השקעות בקריפטוגרפיה.

בהקשר זה, תעשיית הקריפטו מהווה כר פורה לאי סדרים וחוסר וודאות, כאשר כל שחקן נכנס עם מצבים פרטיים שלו. אמנם יש צורך בפיתוח של כלים ותקנות שיכולים להציע ביטחון וחדשנות יחד, אך תהליך זה אינו פשוט ועשוי לקחת זמן.

לבסוף, גנסלר חותם את דבריו תוך שהוא מדגיש את הצורך בעקביות בהגנה על המשקיעים ובחיפוש הפנימי בפיקוח על שוק הקריפטו. הפרדוקס המוביל בשיחה הזו הוא עד כמה התחום יכול להציע אלטרנטיבות רבות וחדשניות, ועד כמה באמת יש צורך בהגבלות מחמירות לצורכי ההגנה על המשקיעים.

קרא  האם XRP (ריפל) בקרוב יהיה יותר גדול מ-AMD?

מיילס ברונר

מיילס ברונר הוא עורך ומומחה לקריפטו שמביא לכם את כל החדשות החמות ביותר מעולם הקריפטו, בתרגום מהיר ומדויק ממקורות מובילים ברחבי הרשת. באתר תוכלו למצוא מידע עדכני על מטבעות דיגיטליים, פלטפורמות מסחר, מגמות חדשות, ועוד – הכל בעברית ובצורה פשוטה להבנה.

Related Articles

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
דילוג לתוכן