News

לשעבר עורך דין ב-CFTC אומר שהסוכנות צריכה להוביל את הפיקוח על רגולציית מטבעות הממים.

הקרב על המימקוין: מי ישלוט בשוק השנוי במחלוקת?

בסוגיה המרתקת של הרגולציה על שנוקרא "ממים מטבעיים", עורך דין בכיר לשעבר ברשות המסחר בחוזים עתידיים על סחורות (CFTC) טוען כי זמנם של ממים מטבעיים להיות תחת רגולציה הולמת. אמנם ישנן רשויות רגולטוריות שונות בארה"ב המעורבות בנושא, אך אליזבת' דייוויס, שותפה במשרד עורכי דין ופעם עורכת דין בכירה ב-CFTC, סבורה שהגוף המתאים להוביל את התקינה של ממים מטבעיים הוא ה-CFTC.

ה-CFTC ותחום הממים מטבעיים

ה-CFTC, שהייתה תמיד עם עין פקוחה על משתתפי השוק ובפרט עניינה את ההגנה עליהם מהונאות וממניפולציה, מוצאת עצמה מובילה במגמת הרגולציה החדשה של ממים מטבעיים. דייוויס מסבירה כי ה-CFTC לפני כל גוף רגולטורי אחר מתאים לטפל בנושא זה, במיוחד נוכח ההתמקדות החזקה בהגנה על המשתמשים הקמעונאיים, שהם ככל הנראה השחקנים העיקריים בשוק הממים מטבעיים.

חילוקי דעות בין הרשות לניירות ערך ל-CFTC

בעוד שה-CFTC אולי מוכנה לאמץ את תחום הממים מטבעיים תחת כנפיה, חילוקי הדעות בין רשויות האכיפה בארה"ב לא מאחרים לבוא. כריסטופר ג'יאנקרלו, יושב ראש ה-CFTC לשעבר, האשים בעבר את רשות ניירות הערך (SEC) בבלבול שורר בשוק הממים מטבעיים. מצד האחר, ראש צוות המשימה על מטבעות הקריפטו ב-SEC, הסטר פירס, הכריזה כי ממים מטבעיים אינם נופלים תחת הסמכות שלהם.

סיכויי הצלחה של ה-CFTC בתחום

סיכויי ההצלחה של ה-CFTC בהובלת הרגולציה של ממים מטבעיים תלויים במידה רבה במבנה הרגולרי הרחב יותר של נכסים דיגיטליים. דייוויס טוענת שאם ה-CFTC אכן תקבל סמכות על כניסת מסחר בקריפטו ללא תמיכת נכס קיים, אז סביר להניח שתחום הממים מטבעיים גם יועבר תחת סמכותם. ישנה את האמונה כי עם הזמן הרגולציה האמריקאית על מטבעות דיגיטליים תכלול גם את הממים מטבעיים, לכדי להביא בהירות לציבור המשקיע בנוגע לאופן והדרך שיש לנהוג בהם.

קרא  השקלים של ביטקוין ליום השלישי, מוחקים את הרווחים של השנה

הסכסוך הברגולרי והתוצאה המתמשכת

העדר מסגרת רגולטורית ברורה לא רק גורם לבלבול אלא פותח פתח להונאות וניצול לרעה בתחום הממים. הצורך בחוקים ברורים הוא ברור מתמיד לאור הפופולריות שיש לממים המטבעיים עם חברות ומנהיגים פוליטיים, ובמיוחד לאור ההשקות האחרונות בשוק על ידי נשיאים אמריקאיים ומנהיגים במדינות אחרות.

בעירה בקרב הקהילה והצורך ברגולציה

קהילת המשקיעים כנראה מאבדת את סבלנותה בעקבות הסיכונים הפזרנים בתחום זה. היא קוראת לרשויות הרגולטוריות לקחת על עצמן את ניהול התקנות וההוראות כדי להגן על המשקיעים מלהשקיע בצורה חסרת אחריות, כפי שמודגם בהשקעות הגדולות בממים מטבעיים שהעלו מנהלי פיננסים.

עיון במשבר "טרמפ והממים"

בעוד שהרגולציה נותרת לא בטוחה, יזמים כמו זאק פולקמן, אחד ממייסדי היוזמה הפיננסית של משפחת טראמפ, ביקרו את אלו שהשקעותיהם בממים מטבעיים הם רשלניים לעיתים ופשטניים ביותר מבחינה פיננסית.

המצב המשפטי ומגמת אכיפת החוק

בעוד שארגונים פיננסיים בפריסה נרחבת מדגישים את החשיבות ברגולציה מהירה, מחלקת הצדק האמריקאית בוחנת אף היא את הנושא. חקירת Libra, שמיהרה להתפרק בעקבות עבירות חוק בפוטנציה, משקפת את החשש של הרשויות מההשלכות הכלכליות הרחבות יותר.

בסופו של דבר, החשיבות ברגולציה ברורה כיום יותר מאשר בעבר, וה-CFTC מתבצרת בעמדתה כמנהיגה פוטנציאלית. קיימת לה יכולת לבצע פיקוח אפקטיבי שיבטיח כי שוק הממים מטבעיים יפעל בהתאם לתקנות ויביא שקט ציבורי לנפגעים האפשריים.

מיילס ברונר

מיילס ברונר הוא עורך ומומחה לקריפטו שמביא לכם את כל החדשות החמות ביותר מעולם הקריפטו, בתרגום מהיר ומדויק ממקורות מובילים ברחבי הרשת. באתר תוכלו למצוא מידע עדכני על מטבעות דיגיטליים, פלטפורמות מסחר, מגמות חדשות, ועוד – הכל בעברית ובצורה פשוטה להבנה.

Related Articles

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
דילוג לתוכן