News

קרן הגידור אליוט מזהירה את הבית הלבן שהוא מנפח את בועת הקריפטו ש עשויה לגרום לתוהו ובוהו .

"האם ממשלת טראמפ משחקת באש? איך הביקורת של קרן אליוט עשויה לשנות את תפיסות השוק לגבי מטבעות דיגיטליים."

בחודשים האחרונים, ניכרת תופעה גוברת בשווקים הפיננסים, כאשר נדמה כי ההשקעה במטבעות קריפטוגרפיים הפכה לאחת המוקדים הדומיננטיים. הקרן ההשקעות אליוט מיועדת להתריע על הסכנות הגלומות בתופעה זו, כאשר היא מזהירה את הבית הלבן כי המדיניות המתרקמת עשויה להניע תחושה של מניה ספקולטיבית שעלולה להוביל לקריסה כלכלית עם השלכות חמורות.

תחזיות ספקולטיביות וחזונות של קריסה

לפי המידע שנחשף, הקרן אליוט, אשר מנהלת נכסים בשווי של 70 מיליארד דולר, נמלאה דאגה מההתרחבות המהירה של שוק המטבעות הקריפטוגרפיים. הקרן מתארת את התסיסה ההולכת ומתרקמת בתור מעין גאות של הימורים בשוק שנראה כאילו לקח השראה מאירועים ספורטיביים. היא טוענת כי "הקריפטו הוא מרכז העשרה" ומשמיעה אזהרות לגבי הסכנה שבהתפתחות לא מבוקרת זו.

הביקורת כלפי הבית הלבן

אחד מהנקודות שמדאגות את אליוט היא התמיכה המוצהרת של הבית הלבן במטבעות הללו. בית הלבן מסתמן כגורם שמעודד השקעה במטבעות קריפטוגרפיים, דבר שעלול לעודד היווצרות בועות כלכליות. יש המצביעים על כך כי הניסיון להציע אלטרנטיבות לדולר האמריקאי, בעת שדווקא מדינות אחרות מחפשות להתנתק מהמטבע האמריקאי, הוא צעד מסוכן במיוחד.

החיבור הפוליטי

מעניין לציין כי מייסד הקרן, פול סינגר, הוא תורם מובהק למפלגה הרפובליקנית. למרות שמו של סינגר קשור לפרויקטים ששואפים להגן על הערכים השמרניים, הוא משמיע בסוגיית הקריפטו אזהרות חמורות. הביקורת שלו במכתב שהגיע לידיעת הציבור לא פסחה על העובדה שכספים רבים הושקעו בסיוע ליזמים שתומכים במטבעות קריפטוגרפיים, דבר שעלול להוביל לצמיחה של תופעות מסוכנות.

מאחורי הקלעים של העסקים

נראה כי ההשפעות של מדיניות טראמפ על השוק הפיננסי הולכות ומתעצמות. טראמפ עצמו יזם פעולות שיווקיות כמו חתימה על צווים נשיאותיים לקידום "ההנהגה האמריקאית במטבעות דיגיטליים", דבר אשר מקנה לו קשרים הדוקים עם שוק הקריפטו. על פי מידע שהגיע אלינו, טראמפ והשותפים שלו בשותפות עסקית החלו להשקיע גם במטבעות מבוססי טכנולוגיית בלוקצ'יין.

קרא  שלוש סיבות מדוע XRP של ריפל Labs מתאים לתנועה גדולה כלפי מעלה

האתגרים הכלכליים

ההתפתחות המרשים של שוק הקריפטו אף מעלים בעיות כלכליות ארוכות טווח. כפי שמצביעה אליוט, התמחות יתר במטבעות ספקולטיביים, שמוקפים באי בהירות פיננסית, עלולה להוביל לקריסה בלתי נמנעת שתמוטט שמות גדולים בשוק הכלכלי. תהליכים אלה עלולים להיכנס למעגל סגור שבו הכלכלה כולה תיפגע, מה שיביא לאובדן רב של אמון במערכות הפיננסיות.

סיכונים גלויים למערכת הפיננסית

כאמור, אליוט טוענת כי הפופולריות ההולכת וגוברת של הקריפטו עלולה להוביל לתהליכים בלתי הפיכים במערכת הכלכלית. התמחות במטבעות לא מבוססים עשויה להיות בחירה מסוכנת, במיוחד כאשר בישראל ובעולם ישנה חוסר ודאות בנוגע לרגולציות המשתנות והחוקיות של המטבעות הללו.

העיניים על העתיד

בעתיד הקרוב, יהיה מעניין לעקוב אחרי השפעותיו של המאבק על שמירה על ערך הדולר האמריקאי לעומת עליית המטבעות האלקטרוניים. יתכן ונראה יותר מעורבות רגולטורית מהצד של ממשלות ורגולטורים פיננסיים במטרה להגן על כלכלות לאומיות אל מול הסכנות שהמטבעות החדשים מציבים בפניהן.

סיכום

הביקורת המובהקת של אליוט על עצם קידום הקריפטו על ידי הבית הלבן נוגעת לסכנה הממשית שהשקעה במטבעות אלו טומנת בחובה. מערכת הפיננסים העולמית מתמודדת עם אתגרים לא פשוטים, במיוחד במיקום שבו טכנולוגיה חדשה צוברת מהירות והשקעות. דבר זה מצריך לא רק מעורבות רגולטורית טובה יותר, אלא גם הבנה מעמיקה של הסיכונים וההשלכות שעשויות לנבוע מהתנהלות כלכלית ספקולטיבית כזו.

מיילס ברונר

מיילס ברונר הוא עורך ומומחה לקריפטו שמביא לכם את כל החדשות החמות ביותר מעולם הקריפטו, בתרגום מהיר ומדויק ממקורות מובילים ברחבי הרשת. באתר תוכלו למצוא מידע עדכני על מטבעות דיגיטליים, פלטפורמות מסחר, מגמות חדשות, ועוד – הכל בעברית ובצורה פשוטה להבנה.

Related Articles

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
דילוג לתוכן