KrakenNews

חברות המטבעות היציבים צריכות להיות רשומות בארה״ב — ג רמי אלייר מ-Circle

חברת ענק קוראת לחובת רישום של מטבעות יציבים בארה"ב - והשוק גועש. מה עומד מאחורי הדרישה?

במהלך השנים האחרונות, המטבעות היציבים (Stablecoins) הפכו לחלק מרכזי בעולם הקריפטו, בשל יכולתם לשמור על ערך יציב המושווה לערך מטבעות פיאט. דרך כך, הם מציעים למשתמשים יתרון של שימוש בטכנולוגיות בלוקצ'יין מבלי להתמודד עם התנועה המהירה והבלתי צפויה של מחירי הקריפטו. אולם, עם הפופולריות הזו מגיעים גם האתגרים והדרישות הרגולטוריות המסובכות.

מעמדו של המטבע היציב בזירה האמריקאית

ג'רמי אלייר, מייסד שותף של חברת Circle, המנפיקה את המטבע היציב USD Coin (USDC), קורא לעסקים המנפיקים מטבעות יציבים המבוססים על הדולר האמריקאי להירשם אצל הרשויות האמריקאיות. אלייר מדגיש שהרגולציה צריכה להיות אחידה ואין לאפשר לחברות מחוץ לארצות הברית להימנע מציות לחוקים האמריקאים.

לדבריו, יש להפעיל דרישות רישום חובה ולא לאפשר למנפיקי מטבעות יציבים ליהנות מ"מעבר חופשי" ולהתעלם מהחוקים האמריקאים תוך שיווק מוצריהם בארה"ב. אלייר מדגיש שהרגולציה הזו היא חלק מהותי במאמצים להבטיח את ההגנה על הצרכנים ולהבטיח שהמטבעות הללו נופלים תחת חסות החוק כאשר הם נמכרים בשוק האמריקאי.

רגולציה בתעשיית הקריפטו האמריקאית

הערותיו של אלייר מגיעות בזמן שמחוקקים אמריקאיים עובדים על גיבוש הצעת חוק שתיצור מסגרת רגולטורית למטבעות יציבים בדולר האמריקאי. מדובר בניסיון חיוני לשלוט ולבקר את הצמיחה המהירה של התחום, ובוודאי להבטיח שמטבעות שמקורם בארה"ב ינוהלו בהתאם לחוקים המקומיים.

בממשל טרמפ, במיוחד תחת פיקוחו של דיוויד סאקס, הוקדשה תשומת לב מיוחדת לנושא זה, כשהמטרה להפוך את המטבעות היציבים לכלי נוסף בהרחבת הדומיננטיות של הדולר בזירה הבינלאומית.

התחרות בעולם המטבעות היציבים

מלבד הרגולציה, התעשייה נמצאת גם בעיצומן של תחרויות עסקיות ופוליטיות. פבלו ארדואינו, מנכ"ל Tether, ציין במאמר שפורסם בפברואר כי החברה מתמודדת עם לחצים הולכים וגדלים מצד מתחרים ופוליטיקאים השואפים להוציא את Tether מהשוק. הוא מסביר שלדעתו, הכוונה האמיתית מאחורי מאמצי המתחרים היא להוביל לסגירתה של Tether, ולכן הם פועלים במגוון זירות להחריפה.

קרא  שניים נוספים מעמודי התמך הרגולטוריים בארה ב עשויים ליפול עבור קריפטו: OCC ו-CFPB

לדעתו של ארדואינו, התחרות ברמה העסקית לא צריכה להתמקד בהפלתם של מתחרים, אלא בפיתוח מוצרים טובים יותר והרחבת רשת ההפצה. אולם, מהלך העניינים הנוכחי מעיד על גילוי מטרה שונה מצד המתחרים.

תקנות אירופאיות והשפעתן

הגבלות האירופאית במסגרת תקנות MiCA מציגה אתגר נוסף לחברות המנפיקות מטבעות יציבים דוגמת Tether באירופה. בעידכון האחרון מסרה Kraken כי תסיר מהפלטפורמה שלה מספר מטבעות יציבים, כולל USDT של Tether, ברקע הדרישות הרגולטוריות החדשות שהונהגו בסוף 2024. גם Crypto.com הוציאה הודעה דומה.

מצב זה מדגים את ההתפתחות המהירה של החקיקה במגזר הקריפטו, ואת הדרוש מחברות להתמודד עם ההסדרה בשווקים שונים. תהליך רישום אחיד וכלל עולמי יכול להוות פתרון למיעוט אי-הוודאות הרגולטורית וליצירת סביבה עסקית ברורה ומובנית יותר.

סיכום ומחשבות לעתיד

עם התגברות העניין מצד ממשלות ורשויות רגולטוריות ברחבי העולם בתחום המטבעות היציבים, יש חשיבות רבה בטיפול נכון ובשליטה על התחום. המהלכים השונים להחלת רגולציה מדגישים את הכרית החשיבות של יצירת מסגרות שיבטיחו את יציבות השוק, הגנה על הצרכנים, וזיהוי ופיקוח על הסיכונים האפשריים.

בצל החריגה הרגולטורית והאסטרטגיות התחרותיות השונות בין החברות, נותר לראות כיצד תתקבל השחלה של מטבעות היציבים לתוך הזירה הרגולטורית הגלובלית. בייחוד לאור הדרישות המוגברות בארה"ב ובאירופה, יהיה מעניין לראות איך תחום זה יתפתח ומה יהיו ההשפעות על המסחר והייצור העתידי של מטבעות יציבים.

מיילס ברונר

מיילס ברונר הוא עורך ומומחה לקריפטו שמביא לכם את כל החדשות החמות ביותר מעולם הקריפטו, בתרגום מהיר ומדויק ממקורות מובילים ברחבי הרשת. באתר תוכלו למצוא מידע עדכני על מטבעות דיגיטליים, פלטפורמות מסחר, מגמות חדשות, ועוד – הכל בעברית ובצורה פשוטה להבנה.

Related Articles

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
דילוג לתוכן