
המחיר של סולנה חווה ירידה חדה במהלך סוף השבוע, זאת למרות שהרשת הגיעה להישג של נפח של 258 מיליארד דולר בחודש ינואר, שהיווה שיא עבור המערכת. בסוף השבוע האחרון, מחירו של סולנה (SOL) ירד ל-210 דולר, מה שמייצג ירידה של כמעט 30% מהשיא השנתי, והביא את שווי השוק של המטבע ל-103 מיליארד דולר. עדכון אחרון מראה כי SOL מתנהל סביב 212 דולר.
לא רק סולנה
המכירה המתרקמת בתעשיית הקריפטו השפיעה גם על שאר המטבעות. ביטקוין (BTC) ירד זמנית מתחת ל-100,000 דולר, כאשר שווי השוק הכולל של כל המטבעות הדיגיטליים צנח מ-4% ל-3.4 טריליוני דולר. מחיר הסולנה ירד אף לאחר שהרשת חוותה את החודש המוצלח ביותר עד כה בתולדותיה. לפי מידע שנמסר על ידי DeFi Llama, הפרוטוקולים באקוסיסטם של סולנה ניהלו נפח של מעל 258 מיליארד דולר בחודש ינואר, הישג מרשים שביסס את המעמד של המטבע.
מגמת העלייה הביאה את סך הנפח בטיפול ברשת לעבור את רף ה-969 מיליארד דולר. אם התהליך הזה ימשיך, צפויה סולנה לעבור את הסף של 1 טריליון דולר כבר בפברואר, כאשר כעת היא מנהלת יותר מ-40 מיליארד דולר בשבוע.
השחקנים הגדולים באקוסיסטם של סולנה כוללים את אורקה (Orca), מטאורה (Meteora), ליפיניטי (Lifinity) וריידיום (Raydium), אשר ניהלו נפח של יותר מ-120 מיליארד דולר במהלך החודש האחרון.
השקת מטבעות ממים
השקות של מטבעות ממים שונים הביאו לצמיחה ברשת. הנשיא לשעבר דונלד טראמפ השיק את Official Trump (TRUMP), שהפך לאחת ההשקות הגדולות בתחום המטבעות הממים, כאשר שווי השוק שלו זינק ליותר מ-15 מיליארד דולר. עם זאת, כיום הוא נמצא בירידה של 70% מהמקסימום שלו.
השקות נוספות של מטבעות ממים במהלך ינואר כללו את מלניה (Melania) וויין (Vine). כפי שמוצג בנתונים, נוצרו מעל 78,000 טוקנים חדשים של סולנה בכל יום.
סולנה מפסידה מומנטום
מספר הארנקים הפעילים של סולנה ירד ל-3.6 מיליון, ירידה של כ-45% לעומת 6.5 מיליון ביום ה-19 לינואר. בנוסף, שווי השוק של כל המטבעות הממים של סולנה צנח מ-25 מיליארד דולר למספר הנוכחי של 14 מיליארד דולר.
הגרף היומי מעיד כי מחיר ה-SOL צנח ביומיים האחרונים. המערכת רשמה ירידה מהשיא השנתי של 295.4 דולר, שנרשם ב-19 לינואר, למחיר הנוכחי של 213 דולר, השיאה הנמוך ביותר מאז ה-17 לינואר. המטבע, שנוצר על ידי מהנדס לשעבר מקוואלקום, אנטולי יאקובנקו, בשנת 2017, ירד מתחת לממוצע הנע של 50 יום ולתמיכה המרכזית ברמה של 223 דולר, שהייתה השיא שצוין ב-6 בינואר.
המטבע נמצא במגמת ירידה מתחת לממוצע הנע של 50 יום וקרוב לתמיכה המרכזית של 210 דולר, שהיא רמת השיא שנרשמה ב-18 במרץ שנה שעברה. הנקודה הבאה שראויה לציון היא 170 דולר – הרמה התחתונה במבנה של הדאבל טופ.
תקווה ל-ETF של סולנה
לאחרונה, Cboe BZX מחדש את הבקשות למספר מנהלי נכסים, כולל ביטוויס ואחרים. זהו הניסיון השני של Cboe לאחר דחייה קודמת, כאשר הוועדה לניירות ערך של ארצות הברית בוחנת כעת את הבקשות על רקע ממשל נחשב ידידותי יותר לקריפטו.
יו"ר ה-SEC החדש, מארק יודה, נחשב לתומך יותר בקריפטו, דבר המעלה את הציפיות לאישור. האמריקנים מדרגים את סיכוי אישור ה-ETF של סולנה ב-57% עד ה-31 ביולי, אם כי אנליסטים מציעים שהליטקוין עשוי להיות הבא בתור.
בינתיים, ה-ETFs של ביטקוין ואתריום כבר משכו מיליארדים, דבר שמעיד על דירוג חזק למוצרים להשקעה בקריפטו. השאלה המרכזית נותרת: האם הרגולטורים יאמצו עוד ETFs של קריפטו, או שיחכו עם מטבעות האלט?
יש לפחות מומחה אחד המאמין בסולנה: אנליסט נוקס רידלי מתוך I/O Fund. לדבריו, הפרוטוקול הייחודי של "הוכחת היסטוריה" (Proof of History) של סולנה יגרום לה להיות המובילה בשוק. הפרוטוקול של בלוקצ'יין זה מאפשר קצב גבוה של 65,000 עסקאות בשנייה ללא שימוש בשכבות נוספות, מה שהופך אותו למהיר ויעיל יותר מהפרוטוקול של אתריום, שנראה יותר מאט, והגיע לשיא של 62.34 עסקאות לשנייה.