
בפברואר 2024 התרחש אחד מפשעי הסייבר הגדולים ביותר בהיסטוריה של המטבעות הדיגיטליים. האקרים הצליחו לחדור למערכת של Bybit ולגנוב נכסים דיגיטליים בשווי של מעל 1.4 מיליארד דולר, כולל נכסים מבוססי את'ר וגרסאות נוספות של נכסים ממותגים. התקרית גרמה לזעזוע בתעשיית הקריפטו והעלתה חששות כבדים לגבי הביטחון של בורסות מסורתיות ודה-מרכזיות.
פרטי ההתקפה והשלכותיה
אירוע הפריצה של Bybit, שהתרחש ב-21 בפברואר, פגע קשות באמון המשקיעים בקריפטו. הפריצה כללה גניבה של נתח כמותי גדול של Ethereum, כשב-24 השעות האחרונות זוהו העברות של 45,900 יחידות את'ר, בשווי של כ-113 מיליון דולר. במצטבר, ההאקר הצליח להלבין מעל 135,000 יחידות Ethereum, בשווי כולל של כ-335 מיליון דולר.
זיהוי החשודים והמשך החקירה
חברות אבטחת בלוקצ'יין, כמו Arkham Intelligence, סבורות כי קבוצת האקרים מצפון קוריאה בשם Lazarus Group היא שעומדת מאחורי הפריצה. התגלו מעל 11,000 כתובות של ארנקים קיבריים הקשורות ככל הנראה לפריצה, כשמספר זה ממשיך לעלות ככל שהחקירה מתקדמת.
התגובה של Bybit ומשמעותה לעתיד הבורסות הריכוזיות
בהתאם למתקפה הכבדה, Bybit הגיבה במהירות ועשתה מאמצים להחזיר את האמון של משתמשי הפלטפורמה. מייסד ומנכ"ל Bybit, בן ג'ואו, הכריז על "מלחמה" נגד קבוצת Lazarus, וביומיים שלאחר התקיפה, החברה השלימה את התיקון הכלכלי הנחוץ והחזירה את כל הסכום שנגנב ללקוחות.
דמות חשובה בתעשייה הפיננסית, דן יוז, מייסד פלטפורמת הפיננסים Radix, ציין כי התגובה המהירה והאחראית של Bybit ביססה אותה כבורסה שאפשר לבטוח בה ואשר יודעת להתמודד עם מצבים כאלה באחריות.
השלכות עתידיות על שוק הקריפטו
אירוע הפריצה של Bybit מהווה מעל לחצי מכלל הגניבות בתחום הקריפטו במהלך 2024, מה שמעיד על האתגרים הניצבים לתעשייה המתפתחת. השאלה המכרעת כיום היא האם Bybit, כמו גם בורסות מרכזיות אחרות, יוכלו להתמודד עם אתגרים דומים בעתיד.
נושא האבטחה בבורסות דיגיטליות נותר בעדיפות עליונה, במיוחד לאור העלייה בחשיפות לפשעים כאלה. תעשיית הקריפטו, הנמצאת עדיין בשלבי התפתחות מוקדמים, עומדת בפני דרישה להתפתח ולספק פתרונות בטוחים ויעילים יותר, למען ביטחונם של המשקיעים והמשתמשים.