
ההתחלה עם אישור הבחירות
ב-6 בינואר 2025, הממשל החדש החל לקבל צורה, כאשר הקונגרס אישר באופן רשמי את תוצאות הבחירות של 2024. צעד זה סלל את הדרך להנחת היסודות לממשל שאמור להיות הממשל הידידותי ביותר למטבעות דיגיטליים בהיסטוריה של ארצות הברית. מדובר בממשל שפועל בשיתוף פעולה בין המפלגות, מה שמדגיש מחויבות לעתיד כלכלי שצפוי להיות משולב במערכות דיגיטליות מתקדמות.
חזונו של טראמפ ומהות הדומיננטיות הגלובלית
ליבת הממשל החדש היא טראמפ עצמו, אשר מצליח לגייס תמיכה רבה מהמפלגה הרפובליקנית למרות העבר השנוי במחלוקת. הוא מעוניין לשלב את המטבעות הדיגיטליים במערכת הכלכלית הלאומית, ויש שאיפה ברורה להעמיד את ארצות הברית בחזית של הכלכלה הדיגיטלית העולמית. הרעיון הוא לקרוא לארה"ב להיות בירת המטבעות הדיגיטליים, כאשר טראמפ מרצה על המטרות הללו, גם מול מחוקקים ומומחים.
המאבק למען זכויות המשתמשים
במקביל לשינויים המתרקמים בוושינגטון, גופים המייצגים את זכויות המשתמשים במטבעות דיגיטליים מתחזקים. בין הגופים הללו נמצא את Coin Center, אשר עוסק בהגנת חוקי המטבעות ועובד עם המחוקקים לקידום חוקים חיוניים להגנה על המשתמשים. הגופים המובילים בשטח מבקשים להבטיח זכויות רחבות יותר ולמנוע התערבויות ממשלתיות שאינן נחוצות.
ב-17 בדצמבר 2024, Coin Center פרסם ניתוח מקיף של המצב לאחר הבחירות, והעלה סוגיות קריטיות שעומדות בפני הרשתות הבלוקצ'יין הפתוחות וזכויות המשתמשים. בין הסוגיות התעוררו בעיות של רדיפות בלתי מוצדקות של מפתחים לא-שמרניים, ניצול לקוי של חוקים כמו חוקים לפיקוח על סנקציות, ואי-הבנות בסוגיות מיסוי שאותן יש להסדיר.
הצעות מדיניות מצד גופי התעשייה
גופי התעשייה מצביעים על הצורך בחקיקה שתגן על זכויות המשתמשים, והצעות שונות הועלו. אחת ההצעות המרכזיות היא חוק "שמור את המטבעות שלך", שמטרתו להבטיח למשתמשים האמריקאים את היכולת לנהל את המטבעות הדיגיטליים שלהם ללא התערבות פדרלית, תוך שמירה על אוטונומיה ופרטיות.
התרחבות מדינתית לקידום החוקים
במקביל לפעולות הפדרליות, המדינות לוקחות יוזמה ומ.shape את המדיניות המתקדמת בתחומי המטבעות הדיגיטליים. המועצה של טקסס בלוקצ'יין, שהוקמה בשנת 2019, הפכה לגורם הליבה בפיתוח המדיניות המתפתחת. המנכ"לית ג'סיקה גוסטירי הביעה אופטימיות רבה לגבי הממשל הקרוב, והדגישה שהממשלה המקומית יכולה לחקות מדיניות חדשנית שלא תדרוש מימון ממיסים.
התחזיות בנוגע למטבעות הדיגיטליים שנוצרו על ידי הבנק המרכזי
במקביל לדיבורים על מטבעות דיגיטליים מבית הבנק המרכזי, עולה השאלה כיצד הממשל החדש ישמור על מעמד הדולר בארצות הברית בעוד הוא מאפשר למטבעות הדיגיטליים להתפתח. תחום זה מקיף את הקונפליקטים של פרטיות ושליטה, דבר שמדובר בו רבות בזמן שהבנק המרכזי עוסק בחקירת היתרונות והסיכונים של מטבעות דיגיטליים.
כחלק מהדיונים, הבנק המרכזי מקדם בימים אלה רעיונות ליצירת מטבע דיגיטלי שיכול לשדרג את מערכת התשלומים הנוכחית. אין עדיין החלטות סופיות, אך הבנק אמר כי במידה ויהיה דגם לא אטרקטיבי של מטבע דיגיטלי, יש סיכוי שמעמד הדולר עשוי להיפגע.
הציפיות משלטון ידידותי למטבעות הדיגיטליים
עם התקרבות ה-20 בינואר, התרגשות הולכת ומתרקמת בקהילת המטבעות הדיגיטליים. העידן העדכני, בשיתוף עם מנהיגות תומכת, שווקים כלכליים מתקדמים ועבודה בחקיקה המונעת יכולה להעמיד את ארצות הברית בראש ההובלה הגלובלית של החדשנות במטבעות דיגיטליים.
שינויים היסטוריים אלו יכולים להוביל לפרק חדש בהיסטוריה הכלכלית של האומה, מבטיחים אוטונומיה, חדשנות ואבטחה רבה יותר למערכת המטבעות הדיגיטליים האמריקאית ולציבור הרחב.