
על פי דיווחים, הצעד מתבצע רק שלושה חודשים לאחר שהחברה עשתה את הצעד הראשון, כאשר הגישה בקשה מקדמית לפעול בטורקיה.
קואינבייס שואפת למנוע אתגרים רגולטוריים בשוק המטבעות הקריפטוגרפיים בטורקיה
סוכנויות חדשות בטורקיה מדווחות כי מועצת ניירות ערך העדכנה בשבוע שעבר את רשימת הפירוק. ברשימה, המצביעה על נסיגת קואינבייס והגשת הבקשה לפירוק, נכנסו גם 14 חברות נוספות. במקביל, 77 חברות אחרות נמצאות בתהליך של הגשת בקשות לרגולציה.
בין הפלטפורמות המתמודדות עם אתגרים דומים נמצאות גם ביננס, קוּקוין ו-OKX, אשר שינו את אפשרויות השפה הטורקיות שלהם והפסיקו לפרסם למשתמשים בטורקיה בספטמבר האחרון. ביננס ציינה כי צעדים אלו נעשו כדי להתאים לרגולציות הטורקיות עבור ספקי שירותי קריפטו זרים.
האנליסטית של בלומברג, סווקאן ארסוזלו, ציינה כי "היישום של בנק יאפ'י קְרֵדִי (YKB) נכנס לרשימת שומרי נכסי הקריפטו של מועצת ניירות הערך. עם זאת, ישנה התפתחות מעניינת נוספת: קואינבייס, הענק המנהל את השמירה על ETFs בארה"ב, נטשה את תכניותיה להיכנס לטורקיה."
בנוסף לכך, קואינבייס הודיעה כי תפסיק את ההצעות על יילד באסימון USDC עבור משתמשים אירופיים בחודש דצמבר, מה שהחברה שוללת על פי הרגולציה החדשה של האיחוד האירופי, שנוגעת לאסימונים יציבים (stablecoins).
כמו כן, קואינבייס הכריזה על תוכנית להפסיק את המסחר באסימון Wrapped Bitcoin (WBTC) עד ה-19 בדצמבר 2024, בעקבות בדיקה פנימית בנושא התאמה לרגולציה. למרות שהאסימון cbBTC של קואינבייס זכה להצלחה בשוק הפיננסי המבוזר, הקבוצה של WBTC הביעה אכזבה מהסרתו, כאשר משתמשים מחו את האסטרטגיה התחרותית של הבורסה.
מאמצי רגולציה גוברים בארה"ב
למרות השינויים בשווקים הבינלאומיים, קואינבייס שואפת להשפיע על מדיניות הקריפטו בארצות הברית. מנהל החברה, בריאן ארמסטרונג, שוחח עם הנשיא הקודם דונלד טראמפ על מינוי עובדים המיטיבים עם עולם הקריפטו. הוא הציע את המועמדות של נציבת ה-SEC, הסטר פירס, להחליף את גארי גנסלר, מה שמעיד על כוונה לשנות את ההנהגה ב-SEC לטובת תומכי קריפטו.
גנסלר הודיע על התפטרותו בתחילת נובמבר, תקופת כהונתו תסתיים בינואר, לפני טיול טראמפ בבית הלבן. בפרט, דירוג האפליקציה הגלובלית של קואינבייס עלה למקום التاسי בנובמבר, במקביל לעליית מחירי הביטקוין, מה שמעיד על עלייה בתעניינות הציבור במטבעות קריפטוגרפיים. עלייה זו יכולה להוביל לעלייה בנפחי המסחר ולתמוך באימוץ רחב של המטבעות.
בעידן בו שוק הקריפטו חשוף לשינויים רגולטוריים מתמידים, חשוב להבין את ההשפעות של צעדים כמו אלה של קואינבייס לא רק על השוק המקומי בטורקיה אלא גם על השוק הגלובלי. גם הצלחות כמו קואינבייס מראות כי יש מאמץ מתמשך ליצור מדיניות ברורה וברוּרה, שתוכל לשמור על אינטרסים של חברות המסחר, כמו גם של צרכנים.
תהליך זה לא מובן מאליו, ומתקן את עצמו באמצעות תהליכים דינמיים של רגולציה ואימוץ טכנולוגיות חדשות, שמצד אחד שמות את האתגרים, ומצד שני פותחות אפשרויות חדשות לעסקים השואפים לפעול בשוק זה. ההשפעה האפשרית של קואינבייס וצעדים נוספים של חברות דומות יכולה לעצב את המפה הכלכלית של מדינות רבות ברחבי העולם.
בתוך כך, על הערים והמדינות להגיב לשינויים הצפויים בצורה שקולה, לפתח רגולציות מתאימות שיבטיחו שהשוק יתפתח באופן בריא ויצטייד במדיניות שמאפשרת צמיחה בטוחה. היכולת להתאים את עצמם לשוק משתנה תלויה ברגולציות המתעדכנות, בדיוק כפי שקואינבייס ניסתה לעשות אז מיד לאחר עתיד הדו"ח של המועצה בטורקיה.
לסיכום, הצעד של קואינבייס לפרישה משוק הקריפטו בטורקיה מדגיש את המורכבות של מערכת הקריפטו בעידן המודרני. למרות שהחברה לא הצליחה לחדור לשוק זה כרגע, ההתפתחות תמשיך להיראות על פני השטח הנרחבים, בהם חברות נוספות מתמודדות עם אתגרים דומים בעבודתן עם ממשלות ורגולציות.