
אתגרים בתחום הבלוקצ'יין
אחת השאלות המרכזיות היא האם קהילת הבלוקצ'יין יכולה להיות מעורבת ומועצמת, תוך שמירה על שקיפות ונזילות, כל זאת בהתאם לדרישות של עסקים מוסדיים, כגון בנקים וארגוני בריאות, המשלבים את היתרונות של רשתות מבוזרות, אך זקוקים גם להתאמה לסטנדרטים של התעשייה ולעקרונות החוק המקומי. המודל של ביטקוין, כפי שהוא כיום, לא מצליח לתת מענה לכל הצרכים הללו.
מגבלות המודלים הקיימים
לאחר עשור של פיתוחים והתקדמות ב-Ethereum ובטכנולוגיות בלוקצ'יין שונות אחרות, דילמות רבות נותרות לא פטורות. השאלה אם עסקים וממשלות ישתמשו בטכנולוגיות כמו ביטקוין או את'ריום, כאשר רוב העסקאות מתבצעות מחוץ ל .jurisdiction הופכת משמעותית. בנוסף, המגבלות של הבלוקצ'יין הנוכחי ביכולת שלו להתרחב ולמנוע עלויות גבוהות מקשות עליו להשוות לרשתות לא-מבוזרות כמו Visa.
החדשניות שיוכלו לשנות את התמונה
עם זאת, ישנן רשתות חדשות שמגיעות לשוק, המציעות פתרונות מודולאריים וביטחוניים שיאפשרו לעסקים לפעול בשווקים מאוד מוסדרים, תוך מתן אפשרות לקהילות ליהנות מתמריצים גבוהים יותר. הרשתות הללו תהפוכנה לאלטרנטיבה אמינה יותר לביטקוין ולרשתות גדולות אחרות, כשהן יתמקדו בשיפור התמריצים למפעילים ולבעלי טוקנים.
צורך במגוון ובחירה
כדי להצליח בשוק, יש להציע גישה שונה למגוון רחב של משתמשים – החל מה CEOs של חברות תרופות ובנקים ועד לאנשים פרטיים המעוניינים להרוויח מהתעסקות בתחום הבלוקצ'יין. העסקה צריכה להיות מותאמת לבקשות וצרכים שונים, והשוק צריך לגדול כדי לכלול אפשרויות רבות ומגוונות יותר, דבר שיכול להוביל לשירותים טובים יותר.
העתיד של הטכנולוגיות הנכנסת
כמו כן, הטכנולוגיות החדשות שמתחילות לצמוח מצביעות על עתיד מעניין. הביקוש למודולאריות, פרטיות ויכולת להפריד בין רשתות שונות פותחים פתח להגדלה משמעותית של היקפים ורמות יעילות. השוק לא מסתפק בפתרון אחד, ויש מקום ליותר שחקנים. החדשנות בתחום הבלוקצ'יין יכולה לספק כלים חדשים שיהפכו את הרשתות לא רק לעמידות ויעילות, אלא גם לנגישות ומעודדות עבור קהילות שונות.
צורך לשנות את השיח
בעשור האחרון, כאשר הציבור הרחב נאבק לספק לגיטימציה לתחום הכלכלה הדיגיטלית, הבלוקצ'יין לא הצליח לממש את הפוטנציאל האמיתי שלו. החלק הארי מהמשתמשים לא הצליח לעמוד בקצב השוק, ובכך הותיר מקום לקבוצות מצומצמות של אנשים שהשיגו רווחים משמעותיים והפכו לכוח המניע בשיח התקשורתי. צריכה להיות הגדרה מחדש של איך הבלוקצ'יין יכול לשרת בעלי עניין שונים – עסקים וקהילות כאחד.
שירותים שמועילים לכולם
עם ההתמקדות בשירותים שיעניקו ערך אמיתי לכלל השחקנים בשוק, יש להמשיך ולפתח פתרונות שיהפכו את הבלוקצ'יין לא רק ליעיל אלא גם לנוח וידידותי לאנשים פרטיים. המטרה היא ליצור כלים שמבוססים על שקיפות, אך גם על התאמה ושירות, מתוך מטרה לכלול את הקהילה ולספק הכנסות למפעילים. הדבר יבטיח שחברות יצרו מנגנוני רווח לא רק עבור עצמן אלא גם עבור קהילות המשתמשים באופן פעיל.
העתיד של הבלוקצ'יין יכול להיות מרתק, אם נשכיל למנף את כל הכלים והטכנולוגיות שפותחו עד כה, ונציע לא רק חידושים טכנולוגיים אלא גם הבנה מעמיקה של הצרכים של כל שחקן בשוק. רק כך ניתן יהיה להמשיך לגדול ולפרוח גם בעשורים הקרובים ולהציע למגוון רחב של משתמשים פתרונות שיתאימו למה שהם באמת צריכים.