חדשות XRP היום: ה-SEC מפסיק את פעילות יחידת הקריפטו – מה זה אומר עבור ריפל; ביטקוין מכוון ל-100,000 דולר
"האם ההפסקה של SEC תאפשר ל-XRP לבלוט בשוק? גלו את השפעות חדשות על שוק הביטקוין"

המשמעות של פיזור יחידת הקריפטו של ה-SEC
פיזור יחידת הקריפטו של ה-SEC מסמל שינויים מהותיים במדיניות הרגולציה לגבי מטבעות דיגיטליים, במיוחד XRP. ה-SEC ניהלה כמה מקרים משפטיים בולטים על מנת לאכוף את החוקים הנוגעים למטבעות קריפטוגרפיים, ובמיוחד המחלוקות שלה מול Ripple. כעת, עם סיום פעילות המחלקה הזו, יש מקום לתהות כיצד המהלך ישפיע על רגולציות עתידיות ועל יכולת Ripple להוכיח את מעמדה בשוק.
באופן כללי, פיזור זה עשוי להוביל למצב שבו חברות כמו Ripple יוכלו לפעול בצמיחה רבה יותר ללא העכבות שנוסדו על ידי פעילות רגולטורית מחמירה. יתכן ונראה יותר יוזמות ודינמיקות חדשות בשוק שיכולות לשנות את התמונה הנוכחית.
המגמות בשוק הביטקוין
כמו XRP, גם הביטקוין לא חף ממאבקים. עם התמקדות בשוק של BTC ותחזיות שפורסמו לאחרונה, ישנה תמונה עבה על עתיד המטבע. הביטקוין מגיע לרמה הקרובה ל-100,000 דולר, והמשקיעים ממתינים לשינויים משמעותיים בשוק. לאחרונה, מייקל סיילור מחברת Strategy (לשעבר MicroStrategy) הודיע על הנפקת אג"ח בהיקף של 2 מיליארד דולר. מהלך זה עורר גלים בשוק והביא למשקיעים כלים להעריך האם ישנה הזדמנות השקעה חדשה בביטקוין.
נכון ל-19 בפברואר, הביטקוין הכיל נטייה כלפי שיאים חדשים, בעוד הוא מתמודד עם אתגרים שונים כמו שינויים בשוק ההון ותגובות הרגולציה. שוק הביטקוין קטע רצף של מצבים מאתגרים לאחר ש-12 ימי מסחר אף אחד מהם לא הצליח לשבור את רף ה-100,000 דולר.
תופעת הזרامات בשוק ה-ETF של ביטקוין
מאפיינים נוספים בשוק שחשוב להתייחס אליהם הם זרימות ה-ETF של הביטקוין בשוק האמריקאי. בעקבות דעיכה בשוק, ב-19 בפברואר זוהו בחירות של 64.1 מיליון דולר בנטיות שליליות. השוק נאבק עם זרמים שליליים על פני שלושה ימים רצופים, מה שמעיד על שינוי בעמדות המשקיעים כלפי מחירי הביטקוין.
במהלך ה-19 בפברואר, כמה ממוצרי ה-ETF המובילים בביטקוין רשמו נטיות שליליות דומות. בין התועלות ניתן למצוא את ARK 21Shares Bitcoin ETF שנרשמו בו נטיות של 98.3 מיליון דולר, וה-Grayscale Bitcoin Trust שנרשמו בו נטיות של 33.5 מיליון דולר. כל המגמות הללו מצביעות על מצב רוח דוש בכל הנוגע להמשך מעקב ודינמיקה בשוק ה-ETF של ביטקוין.
גורמים המשפיעים על מגמות הביטקוין
ישנם מספר גורמים מרכזיים אשר משפיעים על מגמות הביטקוין, חשוב להתמקם בפניהם. אחת הסיבות העיקריות היא הממשל והמדיניות הפיננסית של ארצות הברית. הזרמות האחרונות מצביעות על דינמיקה חריגה בין מחירי הביטקוין לאירועים פוליטיים, כמו עליית מכסים במדינות מסוימות. לדוגמה, לאחר שפרסם הנשיא טראמפ על מכסים על קנדה, סין ומקסיקו, הביטקוין ירד מערכו מ-105,993 דולר בדרגה המקסימלית ל-91,274 דולר.
אחד מההיבטים הבולטים הוא כיוונו של השוק בנוגע לריבית של הפד (הפדרל ריזרב). נשיא הפד, ג'רום פאואל, הצהיר על לוחות זמנים שיכולים להעיד על כיוון חד, מכוון עלייה. בעיות אלו משפיעות על מצב הביטקוין, שכן כל שינוי בריבית עשוי להוביל לשינויים מהותיים במגמת הביקוש למטבע.
תחזיות מחירים לקראת העתיד
בעתיד הקרוב, תחזיות המחירים על הביטקוין מגוונות. ביום שני הקרוב, נתוני שירותי ה-PMI בארצות הברית צפויים להשפיע על מגמות הביטקוין ורגשות השוק. קיימות מספר תרחישים חיוביים ושליליים כלפי העתיד. מהנתונים הצפויים ניתן להבין כי אם המשקיעים ימצאו נתונים המצביעים על עלייה של רמות ה-PMI, זה עלול להוביל לירידה במחירי הביטקוין עד לרמות של 90,000 דולר.
אולם, אם יראו נתונים המצביעים על ירידה בשירותים, זה עלול להזרים רוח חדשה לתוך השוק ולהאיץ את הביטקוין לעבר שיאים חדשים, עם פוטנציאל להגיע ל-109,312 דולר.
סיכום
עתידו של הביטקוין ונכסי קריפטו נוספים תלוי בכמה גורמים מרכזיים, בהם הרגולציה והמדיניות הממשלתית. עם פיזור יחידת הקריפטו ב-SEC, שוק הקריפטו עומד בפני שלב חדש שיכול לספק הזדמנויות לצמיחה ולפיתוח. בעקבות ההתפתחויות האחרונות והמצב השוק הנוכחי, משקיעים ומומחים נושאים את עיניהם לעתיד וממתינים למידע נוסף שיכול לשנות את פני השוק כולו.