חדשות XRP היום: העמדות של גנסלר בנוגע לקריפטו והשפעת תיק ריפל; ביטקוין מגיע ל-$91K
"רביבי קריפטו: האם הכיוונים החדשים של ה-SEC יעצבו את עתיד ה-XRP ואילו אתגרים מצפים לביטקוין בעקבות הלחצים מהפדרל ריזרב?"

הנחיות של גנסלר ואימפקט על XRP
גנסלר, שנודע בעמדותיו שנחשבות לכבדות נגד התעשייה, מתמקד ביבוא של רגולציות שיכולות לשנות באופן מהותי את פני הקריפטו בארצות הברית. ישנה תחושה שעל פי העדויות, מקרה ה-XRP עשוי לשמש דוגמה חשובה לתעשייה כולה, מה שמגביר את הלחץ על Ripple. תהליך המשפטי, שממשיך להתגלות, עשוי להשליך על בעיות רגולציה נוספות, ולא רק על XRP. עסקות חדשות ומודל עסקי של חברות קריפטו נוספות יכולים להיות מושפעים מהתוצאה של תיק זה.
ההשפעה הכלכלית של נתוני התעסוקה על ביטקוין
במקביל, ביטקוין (BTC) מתמודד עם תהפוכות בשוק שקשורות לנתוני התעסוקה שפורסמו לאחרונה בארצות הברית. כאשר הנתונים מראים חוסן בשוק העבודה, ישנה ירידה בסיכויים להקטנת הריבית מצד הפד במסגרת אירועים צפוים בשנה הקרובה. בדיוק כאשר ביטקוין הגיע לשיא של $108,231 ב-17 בדצמבר, תחושת הדאגה מהתגובה של הפד השפיעה עליו, מה שהוביל אותו לירידה חדה עד לכ-$91,298 ב-9 בינואר.
אלה לא רק נתונים מסוימים; הם משקפים את הכיוונים המורכבים שבהם השווקים פועלים. מיקוד נוסף בנתוני הריבית יכול לשמש כקטליזטור למחיר ביטקוין, כאשר הכנסה מחדש וירידה ברמות האבטלה יכולות להרחיב את התכנים לאזן מחדש את המעבר בין נכסים מסוכנים לבין נכסים בטוחים.
זרימות שוק ETF ביטקוין משקפות מצבים לא בטוחים
ביומיום, שוקי ה-ETF של ביטקוין, ובעיקר ה-BTC-Spot, רואים עמידות דינמית לצורכי היצע וביקוש. המידע על כך מצביע על נטיות לא חד משמעיות, כאשר ב-8 בינואר דווח על נטייה של $568.8 מיליון בתשואות באפיקים של ETFs – מה שמעיד על חוסר ודאות מהרגולטור. אתגרים מחוקי קריפטו לא מתרחקים משוק בהתחשב בעשייה הקשורה לקרן הביטקוין הממשלתית המוצעת, שנטמעה בדיונים בסנאט.
באופן ספציפי, שמועות על הקמת ועדת משנה חדשה לנכסים דיגיטליים עשויות להשפיע על הנתיב הפוליטי והתאגידי שמפסל את פעילות הקריפטו בארצות הברית. חקיקת BTC פוטנציאלית על ידי הסנאטורית סינתיה לומיס, שתסביר על הצורך לשמור על ביטקוין כלפי חוץ לארה"ב, עשויה להוות מפנה בהכרה של ביטקוין כנכס אסטרטגי.
תחזיות מחיר ביטקוין אפוא לאור הנתונים עכשוויים
תחזיות מחיר ביטקוין הן נושא חם בקרב המשקיעים, וכל שינוי במספר הנתונים הכלכליים יכול לגרום לתנודות חדות במחיר. למועד זה, הביטקוין חווה ירידות, ירד ב-2.53% ב-9 בינואר, לאחר ירידה נוספת ביום רביעי. יש המון מסתורין סביב טראק האספקה והשפעת לחץ רגולטורי עתידי על מחירו של ביטקוין בהחלט מביאה לספקות נוספים.
השוק הפיננסי יעמוד בפני מצבים רגישים במהלך התקופה הקרובה, עם נתוני תעסוקה שעשויים לנקוט בשינויים מהותיים. תובנות יומיומיות מהכנסת נתונים חדשים על שוק העבודה יכולות להוביל לירידה בהשקעות בטוחנות ולרכישה מאסיבית יותר של נכסים מסוכנים, שתמכו במגמות חיוביות.
בעתיד הקרוב, תהליכי העבודה הקיימים בשוק הביטקוין עשויים להוכיח שהם עשויים להוות הזדמנויות להשקעות מעניינות או לנזקים בלתי צפויים, תלוי בכיווני המדיניות הממשלתית ובתגובות של המשקיעים. במקרה כזה, איסוף של ידע ובריאות השוק יכולה להעניק למשתמשים ואנליסטים את הכלים הנדרשים לפיתוח אסטרטגיות השקעה עסקיות ויעילות.