BitcoinNewsRippleRipple Labs

הצעת חוק חדשה מציעה גיוון אסטרטגי לנכסים דיגיטליים

ממשלות שוקלות דרכים חדשות להגן על משקעים: איך החוק החדש יכול לשנות את פני השקעות המדינה?

בשבוע שעבר, הציע הסנאטור של מדינת וירג'יניה המערבית, כריס רוז, חקיקה חדשה המוכרת כ"חוק הגנה מפני אינפלציה של 2025". חקיקה זו עשויה להוביל לשינוי מהותי בדרך שבה המדינה מנהלת את נכסיה, על ידי אפשרות להחזיק נכסים דיגיטליים ומתכות יקרות באופן ישיר או דרך מוצרים המיועדים להמסחר (ETPs). הצעת החוק מציעה להתירן להחזקת נכסים דיגיטליים שיבחרו על פי קריטריונים מוגדרים שנועדו להבטיח את יציבותם וכדאיותם של הנכסים.

הצעת החוק: פרטי והגדרות

על פי ההצעה, נכסים דיגיטליים לא יוגדרו רק כבטקוין או מטבעות קריפטו אחרים, אלא גם כ"מטבעות וירטואליים, נכסים דיגיטליים אלקטרוניים מלידה, לרבות Stablecoins וטוקנים שאינם ניתנים להחלפה (NFTs), ונכסים דיגיטליים נוספים המעניקים זכויות, בעלות או סמכויות כלכליות". הגדרה זו מרחיבה את ההבנה של מהו נכס דיגיטלי ומכינה את הקרקע להחשב את הפוטנציאל הגלום בשוק הקריפטו הרחב.

דרישות שוק ומכסה מינימלית

הצעת החוק קובעת גם קריטריון מחמיר למינימום ההשקעה בנכסים דיגיטליים, כאשר רק נכסים אשר שווי השוק שלהם עומד על לפחות 750 מיליארד דולר אמריקאי יוכלו להיכלל. נכון לעכשיו, רק ביטקוין, עם שווי שוק של 1.9 טריליוני דולר, עומד בדרישה זו. מטבעות קריפטו אחרים כאת'ריום ו-XRP לא מספקים את הקריטריונים, עם שווי שוק של 321.3 מיליארד דולר ו-158.2 מיליארד דולר בהתאמה. נתון זה מדגיש את המעמד הייחודי של ביטקוין בשוק הקריפטו כיום, ומרמז על פוטנציאל ההשקעה בו כבסיס של המדינה.

ההשלכות על מדינות אחרות

הצעה זו מציבה את וירג'יניה המערבית בשורה אחת עם מדינות נוספות בארצות הברית, שמבינות את החשיבות של הוספת נכסים דיגיטליים לתיק ההשקעות שלהן. מדינה כמו יוטה כבר התקבלה לחקיקה דומה, בה מתבקש שלאפשר לנכסים להיות בעלי שווי של לפחות 500 מיליארד דולר. שינוי זה משקף מגמה רחבה יותר במדינות שונות בארצות הברית, המתמקדות בהגברת השקעותיהן בנכסים דיגיטליים.

קרא  מחבר הספר אבא עשיר אבא עני חושף עובדה מדהימה על ביטקוין וזהב

האחריות המוניטרית של המדינה

במקביל, סנאטורית Cynthia Lummis מקדמת הצעת חוק ברמה הפדרלית שנועדה ליצור רזרבת ביטקוין אסטרטגית עבור ארצות הברית. היא מצביעה על יתרונות המעקב הגלוי שביטקוין, המשתנה ממבנים מסורתיים של שליטה על נכסים כמו זהב. Lummis טוענת כי "ביטקוין פותר את הבעיה הזו", כשהיא מתכוונת לכך שמערכת רזרבות הנושאת ביטקוין יכולה לאפשר לבחון את נכסיה במהירות ובקלות.

האודיט והמעקב של ביטקוין

הן המחוקק והן המומחים מסכמים כי אחת מהסיבות להעדיף נכסים דיגיטליים כדוגמת ביטקוין היא היכולת האידיאולוגית לעקוב אחרי הנכסים הללו. Lummis מדגישה כי רזרבת ביטקוין ניתנת לאודיט בכל עת, 24 שעות ביממה, באמצעות מחשב בסיסי. היא מוסיפה, "זה הזמן לעדכן את המערכות שלנו".

תחזיות עתידיות

כחלק מתהליכים שמושכים תשומת לב רחבה, חברת VanEck ציפתה שהרכישות של ביטקוין ברמה המדינתית עשויות להגיע לכדי 247,000 ביטקוין, בשווי של 23 מיליארד דולר אמריקאי. זהו נתון המצביע על פוטנציאל השקעה רב בחברה ובגורמים ציבוריים, בלא לכלול את ההשקעות האפשריות של קרנות הפנסיה או של הממשלה הפדרלית.

סיכום

חקיקה זו, כאשר היא תיכנס לתוקף, עשויה לשנות את פני המערכות הפיננסיות במדינה ולספק הזדמנויות חדשות להשקעה ולגיוון נכסי המדינה. היכולת להחזיק נכסים דיגיטליים, לרבות מציאות מתקדמת כמו ביטקוין, עשויה להשפיע על כיצד מדינות רואות את מערכות ההשקעה שלהן ומתי כדאי להן לגוון את נכסיהן, במיוחד בעידן של אי ודאות כלכלית גבוהה. זהו תהליך מתהווה, וחוקים אלו יכולים להוות אבן דרך משמעותית בהבנת הערך הפוטנציאלי של נכסים דיגיטליים בעתיד.

מיילס ברונר

מיילס ברונר הוא עורך ומומחה לקריפטו שמביא לכם את כל החדשות החמות ביותר מעולם הקריפטו, בתרגום מהיר ומדויק ממקורות מובילים ברחבי הרשת. באתר תוכלו למצוא מידע עדכני על מטבעות דיגיטליים, פלטפורמות מסחר, מגמות חדשות, ועוד – הכל בעברית ובצורה פשוטה להבנה.

Related Articles

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
דילוג לתוכן