BitcoinNews

קרנות הנאמנות הממוקדות בביטקוין בארצות הברית רואות יציאה בשיא של יום אחד של מעל 900 מיליון דולר, כאשר עסקאות נושאות תוצאות פחותות מאיגרת החוב של האוצר ל-10 שנים.

נדודי קרנות ETF של ביטקוין: האם התשואות הנמוכות משקפות שינוי במגמות ההשקעה?

ביום שלישי האחרון חוה שוק הקריפטו למכה משמעותית כאשר מחיר הביטקוין (BTC) צנח לשפל של שלושה חודשים מתחת לרף של 87,000 דולר, והוביל להפסדים בשוק הרחב יותר. אך מה שיותר מטריד הוא קצב המשיכה הכספית יוצא הדופן שנרשם בקרנות ההשקעה הנסחרות בביטקוין (ETF) הרשומות בארה"ב.

משיכות שיא בקרנות הביטקוין

לפי נתונים שנאספו, ה-11 קרנות ETF הממוקדות בביטקוין דיווחו על משיכה כוללת של 937.78 מיליון דולר ביום אחד בלבד – סדר ההפרשות הגבוה ביותר שנראה מאז תחילת מסחרן בינואר 2024. אחד מהנתונים הבולטים הוא המשיכה הכספית הגבוהה של קרן Fidelity, שהגיעה ל-344.65 מיליון דולר, ואחריה קרן BlackRock עם משיכה של 164.37 מיליון דולר. יתר הקרנות דיווחו על משיכות של פחות מ-100 מיליון דולר כל אחת.

הסיבות לירידה בהתעניינות

ירידת התיאבון למשקיעים נראית קשורה ישירות לירידת הפרמיה בסוגי החוזים העתידיים על הביטקוין הנסחרים בבורסות כמו CME. ההעדפה האופיינית למדיניות ה"cash and carry", שבה קונים את קרן ה-ETF ומוכרים בו זמנית חוזים עתידיים, נפגעה כאשר הפרמיה הצטמצמה. כיום, יתירה מכך, ההכנסות המתקבלות מהמסחר הזה אינן גבוהות בהרבה מהצפי שהשקעה במקלטים בטוחים כמו אגרות חוב ממשלתיות ל-10 שנים, שמציעות תשואה של 4.32% בזמן הנוכחי.

מגמות חזקות בשוק

אסטרטגיית ה"cash and carry", שהייתה פופולרית בקרב משקיעים מוסדיים מאז תחילת השנה הקודמת, מאפשרת למשקיעים להרוויח מהפרמיה על ידי רכישת קרן ה-ETF תוך מכירת חוזים עתידיים. על פי נתוני Velo Data, הפרמיה השנתית על החוזים העתידיים של ביטקוין צנחה ל-4% ביום שלישי האחרון, השיעור הנמוך ביותר שנראה כמעט בשנתיים האחרונות, וזאת בהשוואה ל-15% שנרשם בחודש דצמבר האחרון. המשמעות היא שההכנסה הפוטנציאלית מהמסחר בפרמיה ירדה באופן דרמטי בשבעת השבועות האחרונים.

קרא  המניה המובילה בשווק הקריפטו: ביטקוין (BTC) מתקרב ל ATH חדש, XRP של ריפל עושה מהלך נחשוי

נתונים נוספים על תנועות בשוק

גם בשוק האת'ר (ETH) נרשמה ירידה חדה, כאשר הפרמיה לחוזים העתידיים הגיעה סביב 5%. הקרנות הממוקדות באת'ר בארצות הברית חוו גם הן זרם של משיכות, totaling 50 מיליון דולר ביום שלישי.

המשמעות הכלכלית

מצטבר כי התגובה של המשקיעים קיבלה תנופה רבה בעקבות הנתונים הכספיים המוצגים, וכן השפעתם של המשתנים הכלכליים השונים על שוק הקריפטו כולו. כאשר רבים פונים לאופציות השקעה בטוחות יותר, התדרדרות בביטקוין והקרנות הנלוות אליו מעלה ספקות לגבי עתידו של השוק.

לסיכום

שוק הקריפטו, ובמיוחד הביטקוין, חווה טלטלות משמעותיות, ותנועות הכסף הכרוכות בכך מדאיגות את המשקיעים. הירידה בפרמיה של החוזים והצמצום בהכנסות האפשריות ממסחר מדגישים את השינויים המהירים בשוק. המסחר העתידי ככלי השקעה פופולרי נראה שפופולריות לבה עם החששות הגוברים לגבי הכדאיות בהשקעות מסוג זה. המשקיעים מצביעים על הצורך להעריך את האופציות הקיימות עבורם ולבחון מחדש את העדפותיהם.

מיילס ברונר

מיילס ברונר הוא עורך ומומחה לקריפטו שמביא לכם את כל החדשות החמות ביותר מעולם הקריפטו, בתרגום מהיר ומדויק ממקורות מובילים ברחבי הרשת. באתר תוכלו למצוא מידע עדכני על מטבעות דיגיטליים, פלטפורמות מסחר, מגמות חדשות, ועוד – הכל בעברית ובצורה פשוטה להבנה.

Related Articles

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
דילוג לתוכן