זליסט את הטקסט לעברית: סולנה ו-XRP מובילים את הירידה בקריפטו ערב החג האמריקאי.
כיצד השפעות מאקרו ומתחם ההשקעות משפיעות על שוק הקריפטו ביום החג של אמריקה?

ירידות בשוק הקריפטו
בין המטבעות הדיגיטליים הבולטים שהצביעו על ירידות, סולנה (SOL) ו-XRP הובילו את הנטישה עם ירידה של 4%. הבנק המרכזי של ביטקוין (BTC) ירד ב-1.1%, בעוד ש-BNB Chain (BNB) חווה ירידה של 0.5% במהלך היממה האחרונה. דוגקוין (DOGE) רשם ירידה של 3%. מנגד, כמה מטבעות אחרים, ביניהם Cardano (ADA) ואית'ר (ETH), הציגו עליות של 2% עד שעות הצהריים באירופה.
השפעות חיצוניות על השוק
במהלך השבוע האחרון חווה אף מטבע מיד-גודל, יופיטר (JUP), ירידה של 9% בעקבות הקשרים המובהקים לו עם מטבע הליברה השנוי במחלוקת. ליברה, אשר הוצגה על ידי נשיא ארגנטינה חוויאר מיילי, כפרויקט אמור לסייע לעסקים קטנים, סבלה מנפילה חדה מייד לאחר ההנפקה שלה, וכיום מפעיליה נמצאים תחת חקירות משפטיות.
המדד הכללי של CoinDesk 20 (CD20), שמנטר את המטבעות הגדולים לפי שווי שוק, רשם ירידה של 1.29%. לדברי חברת QCP Capital, "עם היעדר גורמים משמעותיים המסוימים לתחום הקריפטו, נראות התנועות במחירים יותר נהוגות מגורמים מאקרו, במיוחד נוכח הקורלציה הגבוהה בין ביטקוין למניות, אשר נשמרת במידה רבה."
תשומת לב למקרו
החברה ציינה כי "מעניין לציין, כי למרות חוסר הוודאות הכלכלית (מכסים, תקרת חוב, אינפלציה ועוד) ואי הוודאות המתקיימת סביב הנשיא טראמפ, הסיכונים המובילים בתחום הקריפטו ו-VIX עדיין נסחרים ברמות הנמוכות שלהם." כך, ביטקוין הצליח להחזיק יציבות יחסית מול נתונים מאקרו האחרונים. יצוין, כי העניין הפתוח (OI), המייצג את מספר חוזי האופציות הפתוחים אשר לא נסגרו, לא התאושש משמעותית מאז תאריך הסיום של חודש ינואר, דבר שמעיד על כך ששוק האופציות פשוט ממתין לאירועים פוליטיים ברורים ולא רק לדיבורים מעודדים ביחס לקריפטו.
OI בעצם משקף את הכסף המצוי בשוק האופציות. על פי ניתוח לאור הכניסה לתוך חודש זה, אפשר להבחין כי אפשרות הקריאה בעלות 110,000 דולר שנרשמה בפלטפורמת Deribit הייתה הבחירה המועדפת לסוחרים, כאשר ביטקוין עצמו נפוץ בספקטרום צר מתחת ל-100,000 דולר.
המגמות בשוק המטבעות הקריפטוגרפיים
סוחרים מצביעים על כך שההעדפה לביטקוין נובעת בעיקר מהאפקטיביות שלו בקרב משקיעים מוסדיים. "בעוד הרבה מטבעות אלטרנטיביים עצמם חווים ירידות של 40-60% בחודש האחרון בערך, מחירו של ביטקוין הוכיח שהוא עמיד באופן מפתיע, כשהוא מחזיק סביב 96-97 אלף דולר. זה כנראה כתוצאה מהמגמה של מחזיקי המניות, שמבוססים יותר על משקיעים מוסדיים, ועובדה זו צפויה להימשך", כך אמר ג'ף מאי, מנכ"ל חברת BTSE לסחר במטבעות קריפטוגרפיים הממוקמת בטייוואן.
באופן כללי, התמונה בשוק הקריפטו בשבועות האחרונים מצביעה על חוסר וודאות ומגמות שפועלות ברחבי שוקי העולם. משקיעים ומומחים מצפים לתנודתיות גבוהה יותר עם מקומות נוספים בכלכלה הכללית, דבר שיכול להשפיע על שוקי הקריפטו בצורה משמעותית. בהתמודדות עם היבטים כלכליים מאקרו כמו אינפלציה, מדיניות פיסקלית, ומגבלות מותאמות בשוק המניות, מומלץ למשקיעים לנקוט גישה זהירה בשלב הזה.
סיכום
ככל שהשוק ממשיך לפעול תחת חוסר וודאות, גישות מסוימות בדבר התממשות מחיר התשואות והערכת מצבים מאקרו עשויות להפתיע ברמת השפעתן על שני התחומים: המטבעות הקריפטוגרפיים ושוק המניות. חשוב לצפות לאתגרים ופקיעות פרצופים, במיוחד כאשר יום הנשיאים הגיע והמטבעות העיקריים בולטים התמודדו עם אתגרים כאלה ואחרים.