סולנה ו-XRP שוברות את הטרנד כאשר משקיעים מסיגים 415 מיליון דולר מהקריפטו בעקבות עמדת הפד השמרנית.
אילו מטבעות דיגיטליים מצליחים למשוך תשומת לב למרות התנודתיות בשוק?

על פי דוח שפורסם ב-17 בפברואר, המוצרים הללו אכזרים 24.9 מיליארד דולר במהלך 19 השבועות האחרונים, מה שעבר את הסכום של 16 מיליארד דולר שנרשם בשבועות הראשונים לאחר השקת קרנות סל (ETFs) בחשבון ביטקוין בחודש ינואר 2024.
ג'יימס באטרפיל, ראש מחקר ב-CoinShares, קשר את המשיכות האחרונות לדאגות סביב מדיניות מוניטרית נמרצת פוטנציאלית בארצות הברית ולעובדה שנתוני האינפלציה חורגים מהציפיות. באטרפיל הסביר כי המפגש של קונגרס עם יו"ר הפד ג'רום פאוול, שבו הוא סימן על נטייה למוניטריות נמרצות יותר, תורם לתחושות השוררות בשוק.
המגמות בשוק הביטקוין והאת'ריום
קרנות הנסחרות בביטקוין בארצות הברית חוו מפל של משיכות כספים, כאשר פידליטי בלטה עם משיכה של 282 מיליון דולר. כמו כן, Ark 21Shares נמשכה ב-163 מיליון דולר, ו-Grayscale חוותה הוצאות של 140 מיליון דולר. הדבר מעיד על חשש גובר בקרב המשקיעים באשר ליכולת של הביטקוין לשמר את ערכו לאור השינויים הכלכליים.
אף על פי שהתנודתיות לא פסחה גם על את'ריום, הוא הראה יציבות יחסית עם משיכה של 7.2 מיליון דולר בלבד. עם זאת, את'ריום הצליח למשוך עניין חזק מצד המשקיעים, עם 785 מיליון דולר בכניסות נטו במהלך חודש זה.
השוק האמריקאי מול השוקים האירופיים
סולנה וטכנולוגיות חדשות
בניגוד לקשיים של ביטקוין ואת'ריום, סולנה הצליחה להתבלט עם כניסות של 8.9 מיליון דולר. ההתעוררות של סולנה נובעת ככל הנראה מהמגנטיות שלה סביב קרנות סל המיועדות לסולנה, כאשר מספר יזמים, כולל Canary Capital, VanEck, 21Shares ו-Bitwise, מחפשים אישור רגולטורי מהוועדה לניירות ערך בארצות הברית.
גם XRP חווה הצלחה, עם גיוס של 8.5 מיליון דולר. המטבע הזה משך עניין גובר לאור שמועות על ETF המיועדים לו, מה שמוביל לכניסות של 161 מיליון דולר עד כה השנה. המשקיעים רואים בפוטנציאל כי שינוי הרגולציה יכול לפתוח דלתות חדשות עבור XRP בשווקים.
נכסים בלוקצ'יין נוספים
בנוסף, פעילויות חיוביות גם נרשמו עבור נכסים נוספים בעולם הבלוקצ'יין. רשת Sui דיווחה על 6 מיליון דולר בכניסות, בעוד שנכסי הבלוקצ'יין עצמם משכו 20.8 מיליון דולר נוספים, שמהם סה"כ הכניסות לשנה הנוכחית עומד על 220 מיליון דולר.
סיכום כל המידע מצביע על שינוי משמעותי בסנטימנט ההשקעתי, כאשר עלייה בשיעורי הריבית עלולה להוביל להפחתת השקעות בנכסים דיגיטליים נפוצים. עם זאת, כהערה מנוגדת, סולנה ו-XRP מצליחים למשוך השקעות חדשות, מה שמעיד על פוטנציאל גידול ואופקים חדשים בטכנולוגיות בלוקצ'יין המתקדמות.
באופן כללי, התמורות בשוק הנכסים הדיגיטליים מדגישות את השפעת המצב הכלכלי והרגולטורי בישראל ובעולם ואלו עשויות לשבש את ההשקעות לאורך תקופות בלתי צפויות. המשקיעים כעת נתונים לשיקול דעת מחודש בשוק הדינמי הזה, שבו הבנת הדינמיקות הכלכליות והרגולציות חשובות מתמיד.