מייסד Solana (SOL) מציג 3 תרחישים מרכזיים עבור הרזרבה האסטרטגית של ארה ב
האם סולנה תציל את הכלכלה האמריקאית? שלושה תרחישים מאתגרים מהמטבע המבוזר (SOL)

ביום שבת הקרוב, ה-7 במרץ, מתכוננים בעולם המטבעות הדיגיטליים לרגע משמעותי, כאשר הבית הלבן יארח את פסגת הקריפטו הראשונה שלו. המפגש עתיד לכלול דיונים על מעבר לביטקוין (BTC) ואת'ריום (ETH) ולדבר גם על מטבעות אחרים כמו קרדאנו (ADA), XRP וסולאנה (SOL). במפגש צפויים להשתתף כברי מפתח ומייסדים של מטבעות אלו, למעט אחת הדמויות האנונימיות הגדולות ביותר בעולם המטבעות הדיגיטליים – סאטושי נקמוטו.
שלוש הסצנות המרכזיות לפי אנאטולי יאקובנקו
אנאטולי יאקובנקו, מייסד משותף של סולאנה, שיתף את דעתו לגבי האפשרות של הקמת רזרבה אסטרטגית בארה"ב למטבעות דיגיטליים, ומציע שלושה תרחישים מרכזיים.
התרחיש הראשון מבוסס על הטענה כי אין צורך בכלל ברזרבה. לדעתו של יאקובנקו, הסיכוי למתן השלטון אפשרות לבקרת תהליך ביזור הוא דרך ישירה לכישלון.
האופציה השנייה מציעה מודל שבו מדינות בארה"ב יוכלו ליצור רזרבה עצמאית משלהן כהגנה מפני טעויות אפשריות מצד הפדרל ריזרב.
לפי התרחיש השלישי, אם חייבת להיות רזרבה, היא צריכה להתבסס על קריטריונים מדידים ורציונליים – אפילו אם כרגע רק הביטקוין עומד בהם. יאקובנקו מאמין שאם יוגדרו יעדים מסוימים, האקוסיסטם של סולאנה יוכל למצוא את הדרך להשיגם.
המחלוקת סביב סולאנה והמעורבות בארגז הרזרבה
בנוסף לשלושת התרחישים שהציע, התייחס יאקובנקו גם לשמועות על כך שסולאנה ניסתה להציע את עצמה בכוח להכללה ברזרבה. הוא הכחיש זאת בפומבי, וטען שלא ניגשו אליו מעולם ולא עשה מאמצים להכליל את סול במתווה הרזרבה.
יאקובנקו גם הביע תהיות בנושא נציגות רשמית לסולאנה בפורום זה, והשווה זאת לאמירה על קיומו של "נציג ביטקוין". לדבריו, הרשת אינה פועלת כך.
התנגדויות וחששות בשדה המטבעות הדיגיטליים
למרות הפרטים והתכנונים המוצעים, לא כולם בעולם הקריפטו מקבלים באהדה את ההצעה להרחיב את הרזרבה מעבר לביטקוין ואת'ריום. בניגוד לגישה המתרחבת, חלק מהקולות העשירים במטבעות דיגיטליים חושדים באג'נדה נסתרים של מייסדי פרויקטים של מטבעות דיגיטליים כדי לקדם את הנכסים שלהם דרך תמיכה ממשלתית.
נוספים חוששים מהשלכות שעלולות להתעורר בהתערבות של המדינות בתחום הקריפטו ופשרת הביזור. עם התקרבות הפסגה, נראה שהדיון בדבר לא עומד להיעלם. ההחלטות שיתקבלו עשויות להיות מהותיות לעתיד התחום ולתפיסת השווקים נגדם.
ההשלכות האפשריות של החלטות הפסגה
פסגת הקריפטו הזו, שהינה ראשונה מסוגה, עשויה ליצור תקדים חשוב ואולי משמעותי בעבור עולם הקריפטו והאופן שבו מדינות מבקשות לשלוט או לסייע בהנגשת השימוש בו. סוגיות כגון אלו עלולות לשנות בהרבה את האופן שבו מתייחסים מטבעות דיגיטליים בממסד ובשוק העולמי.
אם יוכרע על הקמת רזרבה כלשהי, היא עשויה להשפיע על מדיניות ההשקעות הפיננסיות גם ברמה מקומית וגם ברמה בינלאומית, במיוחד באם יתר המטבעות שהוזכרו גם יהיו חלק ממנה. כמו כן, הדיונים וההחלטות שיתרחשו בפסגת הקריפטו יעוררו ללא ספק עוד עניין סביב הדיון ההולך ומעמיק בתפקידם של מטבעות דיגיטליים במישור הכלכלי-פוליטי החדש הנוצר.
לבסוף, ייתכן ודיון והחלטות אלה יסבירו לנו לא רק את כיוונו של תחום הקריפטו אלא אולי גם יזרימו תוכן ועומק מחודש לדיונים בכל הנוגע לכוחה והשפעתה של הממשלה בעיצוב מדיניות טכנולוגית וחדשנות פיננסית. החודשים הקרובים יעידו האם הפסגה עתידה להשאיר את חותמה או נותרת אך כהשלכה מהרגע.