האם כדאי לקנות XRP (ריפל) כאשר הוא נסחר מתחת ל-3 דולר?
מהפכה בשוק הקריפטו: האם XRP יכול להיות המפתח להצלחות פיננסיות בעולם החדש?

XRP (ריפל) הוא המטבע הדיגיטלי המקורי של ה-XRP Ledger, פלטפורמת בלוקצ'יין שנבנתה על ידי חברת ריפל במטרה לאפשר העברת כספים באופן מהיר וזול במגוון רחב של מדינות. לאחר עלייה של כ-500% בשנה האחרונה, מחירו של ה-XRP ירד ב-15% בשבועיים האחרונים, ונכון לתאריך 1 בפברואר הוא מתנהל במחיר של 2.88 דולר. בשלב זה, עולה השאלה האם שווה להשקיע ב-XRP כאשר מחירו נמוך או קרוב ל-3 דולר.
שינויים רגולטוריים עשויים להוות רוח גבית לתעשיית המטבעות הדיגיטליים
בזמן כהונתו של יו"ר ה-SEC לשעבר, גארי גנסלר, התנהל מאבק מצד הסוכנות נגד תעשיית הקריפטו, כאשר רבים טוענים שהיו לכך השלכות שליליות על השוק. עם זאת, שינויים רגולטוריים האחרונים עשויים לסייע ולתמוך בתעשייה, דבר שיביא לאימוץ רחב יותר של נכסים דיגיטליים.
- ב-21 בינואר, ה-SEC הקימה צוות עבודה הממוקד במטבעות דיגיטליים, במטרה לפתח מסגרת רגולטורית ברורה ומקיפה עבור נכסים אלו. בהודעה לעיתונות צוין כי ה-SEC נשענה בעיקר על פעולות אכיפה כדי להסדיר את תחום הקריפטו במקום להביא לקביעת כללים ברורים.
- ב-23 בינואר, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ חתם על צו נשיאותי שכותרתו "חיזוק ההובלה האמריקאית בטכנולוגיה פיננסית דיגיטלית", אשר יצר קבוצת עבודה לבחון את האפשרות להקים רזרבה דיגיטלית לאומית, דבר שיכול להצעיד את הממשלה לתפקיד שחקן מרכזי בשוק המטבעות הדיגיטליים.
- ב-23 בינואר, ה-SEC ביטלה את ההנחיה 121, שהורה על טיפול במטבעות דיגיטליים כנכסים על מאזני הבנקאות. דבר זה, לפי חברת האודיט איירנס ויאנג, הקשה על מוסדות פיננסיים לקבל הכרה במטבעות דיגיטליים.
נוכח שינויים אלו, אנליסטים במורנינגסטאר מעריכים כי שווי שוק המטבעות הדיגיטליים עשוי להגיע ל-7.4 טריליון דולר עד סוף 2033, מה שמעיד על פוטנציאל עלייה משמעותי מהשווי הנוכחי של 3.3 טריליון דולר. אנו עדים לצמיחה ממוצעת של 9% בשנה בעשור הקרוב, דבר שאני רואה כהגיוני מאוד, והצפי הוא שנכסים דיגיטליים עם שימוש ממשי, כמו XRP, יחזיקו חלק גדול מההצלחה.
XRP מפשטת תשלומים בינלאומיים ומחליפי מטבעות זרים
רשת SWIFT (האגודה העולמית להעברת כספים בין הבנקים) היא כיום המערכת הפופולרית ביותר להעברת כספים בינלאומיים. אולם, ההעברות ברשת זו עוברות דרך מתווכים שונים, שלעיתים דורשים עמלות, ובכך הופכות את העסקאות ליקרות וממושכות. בהתאם לנתונים מהבנק המרכזי האירופי, עלויות העברות כספים בינלאומיות ממוצעות עומדות על 1.5% לחברות וכמה שישה אחוזים להעברות פרטיות, והן עלולות להימשך מספר ימים עד שהן מגיעות ליעד שלהן.
בראד גרלינגהאוס, CEO של ריפל, טוען כי החברה שואפת להעביר כספים בצורה חלקה בין מדינות. בעזרת הפלטפורמה של ריפל, הסכומים מועברים באורח מיידי תוך שימוש ב-XRP כמטבע גישור. נכון לעכשיו, פחות מ-200 מוסדות פיננסיים הצטרפו לרשת ריפל, אך חלק מהמומחים בתחום מצפים לעלייה בשיעור ההצטרפות בשנים הקרובות.
דיוויד סטריוזבסקי, CEO של Sound Planning Group, תיאר את XRP כפי שיכול להיות הכביש המרכזי שבו ייסעו מערכות פיננסיות רבות בעתיד. כמו כן, דאום קוואק, אנליסיט לשעבר בגולדמן סאכנס, סבור כי XRP עלולה בקרוב לעקוף את את'ריום כמטבע הקריפטו השני בעל השווי הגבוה ביותר. עם זאת, כדי שזה יקרה, שווי השוק של XRP, שעומד כיום על 166 מיליארד דולר, צריך לעלות ב-125% כדי להגיע לשווי השוק של את'ריום שנמצא על 374 מיליארד דולר. כן, ישנם כמה גורמים שיכולים לתמוך בתחזית זו:
- ריפל השיקה לאחרונה יציב ריפל USD (RLUSD), אשר מציע לסוכנויות בנקאות אלטרנטיבה פחות תנודתית למטבע ה-XRP. הדבר ייתכן ויביא לעלייה בביקוש עבור XRP, מכיוון שהמטבע הדיגיטלי המקומי נדרש לשם תשלום עמלות עסקאות ברשת ריפל.
- מספר מנהלי נכסים פנו ל-SEC בבקשה לקבל אישור להקים קרנות ETF ממוקדות XRP, שיעקבו אחרי מחירי המטבע. היסטורית, לאחר שה-SEC אישר קרנות ETF על ביטקוין בתחילת 2024, מחיר הביטקוין זינק בשיעור כפול. XRP עשוי לחוות אפקט דומה בעתיד.
לסיכום, ריפל יצרה פתרון תשלומים שיכול להועיל מאוד למערכת הפיננסית העולמית. על אף שהסיכוי לאימוץ נרחב בשנים הקרובות נראה שולי, אני מאמין כי ערך ה-XRP יעלה משמעותית במהלך עשור. לכן, למשקיעים הנוטים לסיכון ובעלי אופק ארוך טווח, שווה לשקול רכישת יחידה קטנה ב-XRP כאשר הוא נסחר במחיר של סביב 3 דולר.