פיק נתפס בסביבה החדשנית כמי שמוביל את הבנק באימוץ טכנולוגיות חדשות. הוא נשאל על עמדותיו לגבי המטבעות הדיגיטליים תחת ממשל טראמפ, הידוע בתמיכתו במטבעות אלו. ביום שלישי, המנכ"ל הזמני של הוועדה לניירות ערך (SEC) השיק מאמץ לפתח מסגרת רגולטורית עבור קבוצת נכסים זו, דבר שמצביע על התשומת לב הגוברת המוקדשת לנושא.
שיתוף פעולה עם רגולטורים
פיק ציין כי יחד עם רכבת הרגולציה המתקדמת, מחויבות הבנק לפעול בתוך מסגרת חוקית ברורה היא קריטית. מתוך כך, הוא ציין: "לגבי הבנק שלנו, השאלה המרכזית היא האם אנו, כמוסד פיננסי המפוקח בצורה קפדנית, יכולים לפעול כהעבירים או מתווכים בשוק הזה".
בהמשך, פיק הסביר שהבנק יפעל בשיתוף פעולה עם המחלקה האמריקאית לאוצר ורגולטורים אחרים כדי להבין כיצד ניתן להציע שירותים בתחום זה בצורה בטוחה. ההצהרה שלו מציעה רמזים לכך שהבנקים הגדולים שוקלים להיכנס עמוק יותר לעסקי המטבעות הדיגיטליים, במיוחד לאור ההתפתחות בטכנולוגיות הקשורות להם.
למה מורגן סטנלי?
מורגן סטנלי, אחד מהשחקנים הגדולים בתחום ניהול ההון, הפך זה מכבר למוביל בתחום המטבעות הדיגיטליים. הוא היה הבנק הראשון בארצות הברית שהציע קרנות ביטקוין ללקוחותיו העשירים בשנת 2021, ובשנה שעברה הפך לחלוץ בהצעת קרנות ETF על ביטקוין. החלטה זו נובעת משיחות שהיו עם צוותי הייעוץ הפיננסי של הבנק, אשר קיבלו שאלות רבות מלקוחות המעוניינים בחשExposure ביטקוין.
עם זאת, תחת ממשל ביידן, נרשמו הגבלות משמעותיות לפעילות הבנקים בתחום זה. מוסדות פיננסיים כמו מורגן סטנלי נאלצו להסתפק בעסקאות בנגזרי ביטקוין, מבלי להחזיק בביטקוין עצמו, ממצא שגם המנכ"ל של גולדמן סאקס, דיויד סלומון, חזר עליו לאחרונה.
הצורך ברגולציה ברורה
פיק מוסיף ואומר כי קיימת חשיבות עליונה להזדמנות של קריפטו במערכת הפיננסית, אם יסופקו כללי משחק שיתנו לבנקים אפשרות להשתתף באופן רחב יותר במסחר הזה. יש לציין כי ההזדמנויות בתחום זה מצריכות הבנה עמוקה של הסיכונים והאתגרים המלווים בהשקעה בנכסים דיגיטליים.
באתר אחי הבנקים,סלומון במשתף פעולה עם פיק, מציין כי ברגע שישתנה המצב הרגולטורי ויתאפשר להשקיע בביטקוין, ניתן יהיה להיערך לשיחה פתוחה בנושא זה.
האם הקрипטו הגיע לגובה שגיאות?
פיק הדגיש גם את החשיבות של קיומם הממשך של המטבעות הדיגיטליים, במיוחד הביטקוין, שציינו כ-"עונג" המתמשך מאז שהשקפתם הראשונה בשנת 2008. הוא כתב: "השאלה הגדולה היא האם המטבעות הדיגיטליים הגיעו לשלב של הצלחה ושגשוג", כאשר כעת לפחות ביטקוין אחד נסחר ביותר מ-100,000 דולר.
פיק למעשה רומז לכך ככל שהזמן עובר והשוק מתייצב, התפיסה של валютות אלו עלולה להפוך למציאות עבור הציבור הרחב. לדוגמה, הוא מדבר על ההשפעה של הזמן כעמוד התווך לעודד תודעה פיננסית טובה יותר בתחום הביטקוין.
תגובות נוספות מתחום הבנקאות
באופן דומה, גם המנכ"ל של בנק אוף אמריקה, בריאן מויניהן, העביר גם הוא מסר דומה, וברקע לכך עמד כראיה המוכנות של הבנקים לצאת למסחר במטבעות דיגיטליים. מויניהן אמר: "אם הרגולציות יתייצבו ויספקו יתרונות ממשיים, יהיו סיכויים שהמערכת הבנקאית תלך לעברו תוך כדי המהפך המשמעותי בתחום זה". הוא אף ציין כי יש להם פטנטים רבים הקשורים לטכנולוגיית בלוקצ'יין, דבר הממחיש את רצונם להיכנס לתחום עם הבהרה של הכללים הנדרשים.