
על בייביט
בייביט נוסדה בשנת 2018 על ידי המנכ"ל בן ג'ואו, וגדלה במהרה להיות אחת מהבורסות המובילות בעולם המסחר במטבעות דיגיטליים. הבורסה ממוקמת בדובאי, איחוד האמירויות הערביות, ומספקת מגוון רחב של שירותים, כולל מסחר במטבעות דיגיטליים, מוצרים להשגת הכנסה פאסיבית ושוק NFT. עם זאת, בייביט אינה פועלת במדינות כמו ארצות הברית, סין היבשתית ומספר מדינות נוספות.
חדירת האבטחה הבלתי מתקבלת על הדעת
ב-21 בפברואר 2025, חוותה בייביט חדירה משמעותית למערכות האבטחה שלה, המהווה אחת מההתקפות הגדולות ביותר בהיסטוריה של הקריפטו. ההאקרים הצליחו לחדור לאחת מארנקי ה-"cold wallet" של החברה, והשיבו כ-401,347 את'ר, בשווי העולה על 1.4 מיליארד דולר. תקלה זו עוררה זעזוע במערכת הנכסים הדיגיטליים והדגישה את האתגרים המתמשכים הקשורים לאבטחת מידע בפלטפורמות אלו.
ההתקפה התבצעה במהלך העברת כספים שגרתית מארנק ה-"cold wallet" למערכת חמה. לתוקפים הייתה טכניקת פריצה מתקדמת, שבה הם הצליחו להסוות את ממשק החתימה, מה שאיפשר להם לגשת לארנק ללא אישור תקין. הניתוחים שערכו מומחי אבטחת מידע חשפו כי לתוקפים היה ידע נרחב בטכניקות של פישינג והנדסה חברתית.
זיהוי האחראים
על פי ניתוחים חדשים, יש סבירות גבוהה כי ההתקפה בוצעה על ידי ההאקרים ממדינה מצפון קוריאה, במיוחד על ידי קבוצת לאזרוס. חוקר הבלוקצ'יין זקז'י חשף דפוסים דומים לאלה שזוהו בהתקפות קודמות שביצעה קבוצת לאזרוס. הממצאים האלה הודגשו על ידי חברת ניתוח הקריפטו ארקהם, שהציעה פרס בגובה 50,000 דולר לחוקר שזיהה את הקשר להאקרים.
אם אכן תהליך החקירה יוכיח את מעורבותם של ההאקרים מהקבוצה הצפון קוריאנית, בייביט עשויה למצוא את עצמה מול מציאות חמורה בהרבה, שכן הכספים שנגנבו עלולים לממן את תוכניות הנשק הגרעיני של צפון קוריאה.
ההשלכות על השוק ותגובת התעשייה
התקפה זו עוררה מחדש את הדיונים סביב אבטחת פלטפורמות נכסים דיגיטליים. על פי חברת Chainalysis, בשנת 2024 נגנבו כ-2.2 מיליארד דולר בקריפטוגרפים, עלייה של 21.1% מהשנה הקודמת. כאשר תופעה זו נמשכת, ברור כי האתגרים שמולם ניצבות הבורסות רק מתעצמים.
בעקבות הפריצה, אישרה בייביט כי מערכת המשיכה נותרה פעילה, אך מספר משתמשים עשויים לחוות עיכובים בכל הנוגע להעברות כספים. עם זאת, לבייביט הובהר ש-70% מהבקשות למשיכות אושרו בהצלחה, והחברה פועלת להתגבר על העיכובים הנותרים.
מסלול הרגולציה במקביל לאבני הנגב של בייביט
מלבד דאגות האבטחה, בייביט מתמודדת גם עם רגולציות מסוימות במקביל. בצרפת, לאחר יותר משנתיים של אינטראקציה עם הרגולטור הצרפתי, הוסרה בייביט מהרשימה השחורה של ה-AMF בפברואר 2025. זהו הישג משמעותי עבור הבורסה, שמעיד על מחויבותה לרגולציה ולקבלת רשות לפעול ברחבי האיחוד האירופי.
מאידך, בהודו נתקלת בייביט באתגרים, והפעולות שלה הופסקו בינואר 2025 בעקבות קנס בגובה 1.06 מיליון דולרים שהוטל עליה על אי-עמידה בהנחיות הקשורות למאבק בהלבנת הון.
ניהול המשבר של בייביט
ניהול המשבר בידי בייביט לאחר החדירה ההיסטורית היה מרשים ונחשב לדוגמה לניהול משבר מוצלח. המנכ"ל ג'ואו לקח על עצמו את האחריות לנעשה והגיב תוך 30 דקות, כאשר עדכן את הקהילה במידע חיוני. החברה לא רק שמרה על שקיפות, אלא גם סיפקה עדכונים מהירים וברורים כדי להעניק בטחון למשתמשים.
באמצעות שידור חי שענה לשאלות גולשים, בייביט דאגה לשמור על תהליך תקשורת מסודר ויעיל, וסיפקה מספרים ולוחות זמנים קונקרטיים על מנת להרגיע את הציבור.
עתיד בייביט ותחום הקריפטו
האירועים שנמצאים סביב בייביט יצרו שאלות רבות לגבי האתגרים המולכים על פלטפורמות מסחר מטבעות דיגיטליים. בהמשך הדרך, צריכה התעשייה להקפיד על חידושים מתמשכים, אבטחה קפדנית ותיאום עם הרגולציות המקומיות על מנת לבנות אמון ובריאות במערכת.