
בנוסף לכך, הוועדה לניירות ערך (SEC) בראשות הכוח החיובי מרק יודה הודיעה על הקמת כוח משימה חדש שיתמקד ביצירת מסגרת רגולטורית ברורה ומקיפה למטבעות קריפטוגרפיים. כוח המשימה כבר עשה צעדים ראשונים לביטול כללים לא פופולריים שהוטלו בשנת 2024, מה שמהווה הישג משמעותי עבור התחום. צעדים אלו מבהירים את השינוי המהיר במדיניות ה-SEC הסוחרת מהכוח הקודם, תחת גנסלר, שזוהה כהתקפה על תחום הקריפטו.
ההזמנה לציון דרך במדיניות לגבי קריפטו
למרות שצעדים אלו מכוונים על המצב הכלכלי ומתקבלים בברכה על ידי המשקיעים, ישראל מהשגרה המאוד שנויה במחלוקת היא הצו המנהלי הנוגע לקריפטו. קיימות ציפיות גבוהות להנחיות שהצו יביא לתחום, ופולמוסים רבים שהתעוררו לאחר הוצאת הצו הראו כי יש הסכמות וכי יש התנגדויות. עם זאת, העובדה כי צו זה הוצא מהווה עקרונית תקדימי ברמה הפדרלית, מה שמאפשר שינוי משמעותי וישיר בתחום הקריפטו.
ההשלכות של הצו המנהלתי לקריפטו
בצעד משמעותי, הממשל הוציא צו מנהלי שתומך בצמיחה וחדשנות בתחום הקריפטו בארצות הברית, מה שמצביע על שינוי מהותי בהשוואה לגישה של הממשל הקודם. עם זאת, חשוב לציין כי ההמלצות והזמנים שהצו מציע עשויים לא להתממש מיידית. על אף זאת, ישנם כמה נקודות עיקריות בצו שמעודדות השקעה וחדשנות בתחום הקריפטו
בין הנקודות העיקריות שצוינו נמצאת הקמת קבוצת עבודה נשיאותית על שוקי נכסים דיגיטליים, שתהיה אחראית לפיתוח מסגרת רגולטורית פדרלית שתסדיר את הנכסים הדיגיטליים, כולל סטייבלקוינים. בנוסף, ישנה התחייבות המתקבלת בהתלהבות רבה להקמת מאגר נכסים דיגיטליים לאומי, מה שמעניק לקהילה הקריפטוגרפית תחושה של התקדמות ושיפור משמעותי. כמו כן, הצו אוסר על גופים מלהקים או לקדם מטבעות דיגיטליים מבית הממשל וכולל הוראות לבטל את ההנחיות הקודמות שהוטלו על ידי הממשל הקודם.
מאגר ביטקוין אסטרטגי
שאלת הקמת מאגר ביטקוין אסטרטגי נותרה פתוחה. בצו, הובלו דוברי המקסימליסטים של הביטקוין להדגיש כי ייתכן שהמאגר יכלול גם נכסים דיגיטליים אחרים, ואילו אחרים קיבלו את הידיעה שהנושא מוזכר בסדר העבודה של הממשל כצעד חיובי. הקונצנזוס המקסימליסטי על הצורך במאגר ביטקוין מספק רגע ייחודי במחקר מדיניות קריפטו גובר.
במיוחד, המכשולים החקיקתיים שצריך לצלוח טובים הרבה יותר אם יחסרו ממד מגביל בצו – מה שיותיר מקום לשיחות בנוגע להסדרת הנושא על ידי החקיקה מאוחר יותר, מה שמקנה לתומכים בהשקעה תחושת ביטחון.
מטבעות מימיים וסטייבלקוינים
בימים שלפני השבעתו, הקרבת החשבון שסחף תמיכה רחבה מהקהילה הקריפטוגרפית, הממשל הוציא מטבעות מימיים עבור טראמפ ורעייתו, קיבלו גל נשואי תקשורת. הסתגלותם של המטבעות לפלטפורמות של מסחר יומים וירידתם של המחירים עוררו שיח ציבורי סביב השפעות כאלו. באותו צו כמו זה שהשיק את קבוצת העבודה, נכללה התחייבות לקדם סטייבלקוינים מגובים בדולר.
נראה כי מהלך זה מתכתב עם מדיניות כלכלית קודמת כדי לשמור על דומיננטיות הדולר, תוך קידום יתרונות התשלומים המתקדמים שהגשה הדיגיטלית מציעה. כאשר מרבית עסקאות הדולר כבר מתקיימות באופן דיגיטלי, המעבר לסטייבלקוינים הוא מהלך נבון ומתקדם מבחינה טכנולוגית וכלכלית.
מסקנות
לסיכום, הצו המנהלי הנוגע לקריפטו, כאשר הוא מקושר למהלכים רגולטוריים נוספים, מצביע על התקדמות חיובית לקהילה הקריפטוגרפית. עם כל הכבוד לשינויים הנוכחיים, טראמפ ידוע כהוריקן שיכול לשנות כיוונים; לפיכך, הקהילה צריכה להישאר ערנית ולזכור שעדיין ישנה עבודה רבה הממתינה בדרך.