
בחודשים האחרונים עדים אנו לעלייה משמעותית במספר מנהלי הנכסים הפונים לרגולטורים במטרה לקבל אישור להשקת קרנות סל (ETF) שיתעדו את מחיר ה-Solana, מטבע הקריפטו שמופיע כאחד מהכרישים בשוק. לאחרונה, הצטרפה למערכה חברת פרנקלין טמפלטון, אשר הגישה את הבקשה שלה לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) לאחר שמילאה טופס רישום S-1 הנוגע לקרן סל שתישא את השם "Franklin Solana ETF".
תוכן עניינים
Toggleפרטי הבקשה של פרנקלין טמפלטון
בבקשה שהגישה חברת פרנקלין, מובלט כי הקרן שואפת לשקף את ביצועי מחיר ה-Solana. זהו צעד הגיוני ומעורר סקרנות נוכח עליית המודעות למטבע זה בשוק הקריפטו, במיוחד לאור ההצלחות של קרנות סל לשוק הביטקוין והאת'ריום שקדמו לכך.
לפרנקלין טמפלטון יש היסטוריה רבת שנים בשוק הקרנות, והיא מביאה עימה ניסיון וידע שיכולים להוות יתרון משמעותי להתמודד עם השוק התובעני של הקריפטו. החברה מצטרפת לשורה ארוכה של חברות גדולות כגון גרייסקייל, ביטווייז, קנריי, 21 שיירס ו-וენისק, אשר גם הן הגישו בקשות לרגולטור לכדי קבלת אישור לקראת השקת קרנות סל המוקדשות ל-Solana.
תחזיות שוק הקריפטו
עם זאת, מצפים אנליסטים כי יש בקשה זו לסמן את תחילתו של עידן חדש בשוק הקריפטו. אנליסט של בלומברג, אריק בלצ'ונס, ציין את הסיכויים האישיים שלו לדו"ח על כך שהקרנות סל של Solana עשויות לקבל אישור, והוא מעריך את הסיכוי להגשת אישור בגובה 70%, אך לא היה מוכן לקבוע תאריך מדויק לכך. יש לומר כי השוק פונה בתקווה לעבר סביבה רגולטורית נוחה יותר, דבר שעשוי לסייע באישור המותגים השונים בשוק.
בשבועות האחרונים חוותה מחיר ה-Solana ירידות, עם מחירים שהגיעו לכנס ארוך ירידת ערך במהלך השבועות האחרונים, כולל ירידה של כ-16%. סיבה אחת עשויה להיות האסוציאציה שנוצרה בין ה-Solana לבין שערורייה שהקיפה את מטבע הליברה, שגרמה לירידה בעניין הציבורי באזור זה.
הביקוש הגובר להשקעות במטבעות קריפטו
למרות זאת, הביקוש למוצרים פיננסיים הקשורים לבלוקצ'יין ומטבעות קריפטו נותר חזק, הודות להצלחות המהירות של קרנות הביטקוין. הקרנות הללו רשמו זרימה של יותר מ-40 מיליארד דולר בשנתיים האחרונות, מה שסלל את הדרך לאישור קרנות סל נוספות, כמו אלו המיועדות עבור את'ריום.
באופן כאילו זמני, בתוך אלה, השיקה פרנקלין טמפלטון את קרן ה-Crypto Index ETF (EZPZ), שהוצגה במטרה לעקוב אחר תנועות המחיר של שני המטבעות הפופולריים ביותר, ביטקוין ואת'ריום, על סמך מדדי הערך הדיגיטלי.
עתיד הקרנות והשקעות המטבעות
וכמובן, פרנקלין טמפלטון לא הייתה התשובה היחידה, כאשר יתר הקרנות גם הציגו נתונים מרשימים בשוק הביטקוין והאת'ריום. בין מתכנניה בעשורים האחרונים, הקרן הביטקוין של פרנקלין טמפלטון דעכה עם 442 מיליון דולר בזרימה השנתית שלה, מה שמעמיד אותה במקום השמיני בין קרנות הביטקוין בשוק הנוכחי. זאת בעוד שהאת'ריום של החברה נותר רלוונטי עם 34 מיליון דולר, מקום שישי בקרב הקבוצות המתחרות.
סוף סופו של דבר, מנהלי כספים בשוק הקריפטו מעריכים כי הקצב ההולך וגובר של הנכסים ופיתוחיהם מאפשרים להציע מוצרים חדשים. כך, קרנות הסל המתמקדות ב-Solana מציינות מגמה חיובית של פיתוח מוצרי השקעה שמשקפים את השוק המרשים והפתוח הזה. להגברת העניין באופציות ההשקעה השונות והחזקות.
לגבי תגובת החברה לפרסום אינפורמציה זו, לא נמסרה תגובה מיידית מצד פרנקלין טמפלטון.