
תמונה כללית של השוק
הביטחון בשוק הקריפטו מתדרדר, כאשר מדד האנרגיה בשוק, המודד את התחושות הכלליות, ירד מ-47 ל-44, אשר ממשיך להציג את רמות הפחד של המשקיעים. מצב זה מהווה אינדיקציה לכך שלמרות היציבות היחסית בשוק, יש ירידה ברגשות המשקיעים, דבר שיכול להוביל לתנודות נוספות.
בנוסף, בשל התחושות המורדות, אנו מסתכלים על מה שלעתים קרובות ניתן לתאר כמחסור בציידי מכירות ובמוכרי התנגדות. המצב הזה אינו מבטיח עלייה מהירה בשוק, וככל שהתחושות נותרות נמוכות, יש קושי רב יותר לפתות משקיעים לקחת סיכונים.
ביום שלישי צנח מחיר הביטקוין לכיוון 93,000 דולר, אך במהרה חזר לרמות מוכרות מעל 95,000 דולר. ירידה הזאת מדגימה את חוסר היכולת של הביטקוין לשמור על הערכים הגבוהים הקודמים, במיוחד לאור העובדה שבימים האחרונים מדדי המניות האמריקאיים חזרו להתרומם.
תחזיות ועבודת מחקר
השליטה של הביטקוין בשוק עלתה ל-60% מ-55% בתחילת דצמבר, ושינוי זה נגרם בעקבות השפעה גוברת של משקיעים מוסדיים וחוסר הוודאות במטבעות קריפטוגרפיים אחרים. ניתוחים של בלוקצ'יין מצביעים על כך שבעוד שהביטקוין מתחזק, שאר המטבעות נפגעים באורח משמעותי.
בנק סטנדרד צ'ארטרד צופה שקרנות רווחה ממשלתיות רבות נוספות ישקלו להיכנס להשקעה בביטקוין. ההשקעה של קרן הרווחה של אבו דאבי ב-ETF מטבעי ביטקוין של בלאקרוק היא אחת מהסימנים הראשונים למגמה זו. התחזיות לנוגע לביטקוין לקראת 2028 נותרות קבועות, כאשר מתנהל דיון על אפשרות להגיע לערך של 500,000 דולר.
בנוסף, ניתוח קצת שונה מדווח על כך שכמות האיתריום הזמינה על בורסות מרכזיות נמצאת בירידה ותחת רמות שיא היסטוריות של 6.38%. ירידה זו מצביעה על כך שמשקיעים בוחרים באסטרטגיית החזקת נכסים ולא מבצעים מכירות מואצות.
סיכוני אבטחה וחששות
באופן דומה, פרטי אבטחת מידע מעוררים חששות בראשונה כאשר המנכ"ל של בורסה ביננס, ריצ'רד טנג, הודיע על "תרמית חדשה" שנועדה לגנוב את מטבעות הקריפטו של המשתמשים. התוקפים שולחים הודעות על פגיעות בכיסנת wallets של המשתמשים, המציעות להם "להגן" על הקרנות על ידי העברתם לכיסנת wallet בבעלותם.
נוסף על כך, לקוחות לשעבר של פלטפורמת FTX שהייתה נתונה לפשיטת רגל, מתחילים לקבל תשלומים ראשונים על נכסיהם עד 50,000 דולר דרך פלטפורמת קרקן ושירות BitGo, לפי מחירים מ-2022. ישנה ציפייה כי רבים מהמשקיעים עשויים להחזיר את הכספים לשוק, דבר שעשוי להשפיע על נזילות ועל מחירים.
סיכום
בתוך קונספט של חוסר ודאות בשוק הקריפטו, ברור כי למרות השפעת ביטקוין, ישנה ירידת אמון במטבעות אחרים ובעיקר בעבודות חקר מובנות. בעדכניות המידע, עולה כי התחושות בשוק לא מצליחות לתמוך בתחזיות אופטימיות, והחזרה למחוייבויות או השקעות קיימות יצביעו על כך שהשוק חזר לפעול בנתונים משתנים.
בעוד שהמעבר של משקיעים מוסדיים עשוי לספק תקווה למסלול כיוון חיובי, ישנה חובת זהירות שמוטלת על המשקיעים, כמו גם יכולת להעריך מחדש את המצב, ולנתח את האפשרויות המגוונות – מדדי התחושות, עליות ומורדות של ערכים – כל אלו הופכים לאתגרים בעידן קריפטו זה, שזוכה לדינמיות מתמשכת ובלתי נגמרת.