
סיבות לעלייה בהשקעות במטבעות קריפטוגרפיים
החמרה בביטחון במשק והזדמנויות לגידול השיבו את תשומת הלב של קרנות ואוניברסיטאות למטבעות הקריפטוגרפיים. לאחר חמש שנות עלייה מטאורית והצלחה רבה בשווקים, התאגידים שמרניים יותר החלו לנקוט בגישה נועזת יותר, בתקווה שלא לפספס את הגלים החדשים של הצמיחה הפיננסית.
יש לציין כי גם אם המטבעות הקריפטוגרפיים ידועים באי־ודאות ובתנודתיות גבוהה, רבים מהמשקיעים שם לב לעליית המחירים המרשימה בחמש השנים האחרונות: אינדקס שעוקב אחרי עשרת המטבעות הקריפטוגרפיים בעלי הערך הגבוה ביותר מראה על עלייה של 64% בשנה האחרונה, בהשוואה ל-14.5% בלבד בשוק המניות בארצות הברית.
קרנות השקעה בולטים וההשקעות במטבעות דיגיטליים
אוניברסיטת אוסטין, שהוקמה רק לפני שנה, כבר מעלה על כנה קרן ביטקוין בשווי חמישה מיליון דולר, המהווה את הראשונה ממש מתוך קרנות האוניברסיטאות והקרנות הכספיות במדינה. במהלך אוקטובר, אוניברסיטת אמורי ג'ורג'יה יצרה היסטוריה והפכה לאוניברסיטה הראשונה שחשפה רכישות של קרנות ביטקוין מחליפי מסחר.
הקרן של רוקפלר, בעלת נכסים בשווי 4.8 מיליארד דולר, עוקבת אחרי השוק הקריפטוגרפי וכבר השקיעה בעבר בקרנות הון סיכון בתחום. המנהל לבחירת השקעות שם, צ'ן לאי, ציין כי הקרן מוכנה להגדיל את ההשקעה במטבעות דיגיטליים, בהנחה שהשוק יעשה צעדים לעבר דמוקרטיזציה של השימושים בו.
האתגרים שמולכים את הקרנות למיונויות משתנות
יש לא מעט ספקנות לגבי הכדאיות של השקעה במטבעות דיגיטליים. פרופסור אסוואר פראساد מאוניברסיטת קורנל הביע חשש מהעלייה החדשה בתשואות ומהעובדה שהמטבעות שנראים לא מוסריים עלולים להיות מפגעים בעתיד. בהתאם לדבריו, ביטקוין מציג תנודתיות הרבה יותר גבוהה מהשקעות סולידיות אחרות כמו מניות.
בעוד שקרנות רבות עוקבות אחרי השוק ומבקשות לחקות את הצלחות השוק, ישנן מהן כמו זו של אוניברסיטת נברסקה שבהן נותרו זהירות. המנהל שם לא רואה את המטבעות הקריפטוגרפיים כאופציה השקעתית לגיטימית כיום.
חיזוק התנאים לשוק המטבעות
כדאי לציין שבחלק מהקרנות גוברת התחושה שהמטבעות הקריפטוגרפיים לא הולכים לשום מקום. החשיבות של קידום שוק המטבעות ואמון ציבורי מצריכים מסדרים רגולטוריים ברורים יותר שיאיצו את התהליך. ישנם קולות שמצביעים על כך שהממשל הנוכחי יכול להניע שינויים אשר ימצבו את הקטגוריה הזאת בשטח.
סיכום
המגמה להשקעות במטבעות קריפטוגרפיים בקרב הרמות האקדמיות והפיננסיות מייצגת שינויים מרחיקי לכת בהתנהלות הכלכלית של מוסדות אלו. אם נחשב את היתרון הפוטנציאלי של בדיקת השוק בשנים הקרובות, יתכן ונראה שיותר מוסדות יכנסו לסירה עם כל ליבם. כל זאת תוך שמירה על גישה אחראית, חכמה ויסודית, כדי להבטיח הצלחה בעתיד.