
בדו"ח האחרון של חברת ארק אינבסט, שפורסם על ידי קתי ווד, נחשף כי ביטקוין עדיין נמצא על המסלול להגיע למחיר של 1.5 מיליון דולר עד לשנת 2030. הדו"ח כולל תחזיות מכריעות לגבי עתיד המטבעות הדיגיטליים ונותן משקל משמעותי לעתיד של ביטקוין בשוק ההשקעות. עבור משקיעים שמביטים לעתיד ולמחירים האפשריים בתחום הקריפטו, זו חדשות חיוביות במיוחד. ההשקעה בביטקוין כיום עשויה להיות אחת הבחירות המוצלחות ביותר למי שמעוניין להיכנס לעולם הקריפטו.
מסלול הצמיחה של ביטקוין
נראה כי ביטקוין ממשיך לצמוח בצורה מרשימה. השנה שעברה, כאשר עבר את רף ה-100,000 דולר, הייתה אבן דרך לא רק עבור ביטקוין, אלא עבור כל התעשייה של המטבעות הדיגיטליים. ביטקוין מהווה כ-60% מהשווי הכולל של שוק הקריפטו, דבר שמעיד על השפעתו על שוק זה.
גדילת המחירים נובעת מכמה גורמים מרכזיים. אחד הגורמים העיקרים הוא ההשתלבות של ביטקוין במערכת הפיננסית הגלובלית. אפילו העובדה שהממשל האמריקאי שוקל את האפשרות להקים רזרבת ביטקוין אסטרטגית מדברת בעד עצמה. ברור שההכרה של גורמים ממשלתיים וחברות גדולות בערך של ביטקוין משחקת תפקיד משמעותי בהשגת ההצלחה של המטבע.
בנוסף, היסודות של טכנולוגיית הבלוקצ'יין של ביטקוין מראים ביצועים מצוינים. שוב ושוב, ביטקוין מראה מספרים מרשימים, כגון עלייה בהיקפי העסקאות היומיות והרמה הגבוהה ביותר של כוח חישוב שמוקדש לו. כמו כן, מספר המשקיעים ההחזיקים בביטקוין יותר משלוש שנים מגיע לשיאים חדשים.
המסלול של ביטקוין להגעה למחיר של 1.5 מיליון דולר
במהלך הדו"ח, לאחר שציינה את ההצלחות הרבות של ביטקוין ב-2024, קטי ווד מדגישה את ההערכה כי ביטקוין יכול להגיע למחיר של 1.5 מיליון דולר עד 2030. השגת מטרה זו תדרוש מביטקוין לגדול בקצב שנתי מצטבר (CAGR) של 58% בשנים הקרובות.
בעוד שקצב צמיחה כזה ייראה מופרך עבור רוב הנכסים, בהיסטוריה של ביטקוין יש הוכחות לכך שזה אפשרי. בשנתיים האחרונות, ביטקוין סיפק תשואות שלא ניתן היה לחלום עליהן, עם עלייה של 122% בשנה האחרונה ו-150% בשנה לפני כן. צמיחה בקצב של 58% יכולה להיות תוצאה מצומצמת בהשוואה לנתונים הקודמים.
התחזיות האלו מבוססות על הנחות מרכזיות העוסקות במצב הכלכלה העולמית ובצרכים של המשקיעים. כדי להגיע למחיר של 1.5 מיליון דולר, יש צורך בכך שמשקיעים מוסדיים יקדישו 6.5% מהפורטפוליו שלהם לביטקוין. מעבר לכך, נדרש שמחיר השוק של ביטקוין יגיע לשווי של 60% מהשווי הכולל של הזהב, וכן ש-10% מהמחזיקים הציבוריים ינצלו את ביטקוין כחלק מההחזקות שלהם.
הערכת הנחות ארק אינבסט
עד 2024, המספרים האלו היו עשויים להיראות קיצוניים. עם זאת, השקת ה-ETFs בביטקוין בינואר האחרון הביאה לשיחות חדשות על הסיכוי שהמשקיעים המוסדיים יגבירו את ההשקעה שלהם בביטקוין. המעבר ל-6.5% השקעה מביצוע הנוכחי של 1%-2% עשוי להתממש, אך זה תלוי בהמשכיות של תשואות יוצאות דופן בשנתיים הקרובות.
נכון לעכשיו, רק קבוצה קטנה של חברות ציבוריות מחזיקות בביטקוין. עם זאת, ההצלחה של מיקרוסטרטגי בהפיכת עצמה ל"נגדי ביטקוין" יצרה נראטיב חדש שיכול לשנות את המשחק. גם ההוראה החדשה בנושא רישום ההשקעות של חברות שעברה לאחרונה יכולה להפוך את הנחיות החזקות של חברות בכיוון של ביטקוין.
נושא נוסף הוא האם אוצרות מדינה יתייצבו לצד ביטקוין. גם רעיון זה היה נשמע לא אפשרי לפני שנה בלבד. אולם, הממשל האמריקאי כבר החל בתהליך להקים רזרבת ביטקוין אסטרטגית, ומדינות אחרות החלו להצטרף לתהליך. יש המעריכים שייתכן שהארה"ב תתחיל "מלחמת ביטקוין" עם מדינות נוספות.
תחזית חמש-שנתית עבור ביטקוין
לסיכום, ככל שמתזמנים את כל הגורמים הנ"ל, העתיד עבור ביטקוין נראה מבטיח מאוד. להגיע למחיר של 1.5 מיליון דולר עד 2030 יהיה אתגר, אך זה אפשרי במיוחד לאור הגישה הנוכחית של הממשל האמריקאי כלפי קריפטו.
ללא קשר אם ביטקוין יגיע למטרות ספציפיות שסימנה קטי ווד, הנכנס הדיגיטלי הזה נראה כמו מנצח לטווח הארוך. כל עוד משקיעים מוסדיים ימשיכו לרכוש ביטקוין, וכל עוד הממשל האמריקאי ימשיך בהקמת הרזרבה האסטרטגית, יש לקוות כי המחיר של ביטקוין רק יעלה.