
בוקלה והאתגר עם קרן המטבע הבינלאומית
בתאריך 3 במרץ פורסם דוח על ידי קרן המטבע המפרט את תנאי ההסכם, ובו מצוין שהשלטון הציבורי לא יכול לצבור ביטקוין. בוקלה, לעומת זאת, הצהיר כי מתכוון להמשיך ברכישת המטבע למרות התנאים הללו. הכרזה זו הדהימה את השוק והשיאה תהיות רבות לגבי המשך צבירת הביטקוין בממשלה ומה יהיו ההשלכות של אי עמידה בדיוק בתנאי ההסכם.
מחקרים על רכישת הביטקוין האחרונה
סם סון מו, מנכ"ל ארגון הדוגל באימוץ ביטקוין, ציין כי נראה שיש סתירה בין התנאים של קרן המטבע והצהרותיו של בוקלה. לדבריו, הקמשלה לא התכוונה לסטות מההסכם במודע. ג'ון דנהי, פעיל ומרצה בתחום הביטקוין מסלבדור, הבהיר כי השינויים הנדרשים ע"י קרן המטבע טרם נכנסו לתוקף, ולכן ייתכן שרכישות אלו תואמות את ההסכם.
מדוע אל סלבדור חשה צורך בהלוואת הקרן?
יווצרר שהממשלה של אל סלבדור ביקשה את ההלוואה בשל הצורך להתמודד עם גידול בחובות הלאומיים בשנים האחרונות. במקביל, רבים תהו מדוע בוקלה חתם על ההסכם. לדעת דנהי, מצב הכלכלה במדינה היה במצב קריטי, וכלכלנים מציינים כי אי הקשבה לתנאים עלולים להוביל לנזק בלתי הפיך.
השאלות שנותרות פתוחות
על אף שלא נרשמו עבירות בודאות על ההסכם, נוכחות הרכישות האחרונות אמורה לעורר שאלות נוספות מצד קרן המטבע. בין אם בוקלה מתכוון להתמודד עם קרן המטבע בסוגיה זו ובין אם לא, ברור שהוא יודע שלו נותרה שום בחירה פרט לעמידה בתנאים.
סיכום והערכה
מצבה הכלכלי של אל סלבדור והלחץ לקיים את תנאי הלוואת הקרן מציבים את בוקלה בעמדה מורכבת. למרות ההצהרות על המשך רכישות הביטקוין, ברור המצב מעיד על דילמות כלכליות-פוליטיות עמוקות הרבה יותר. ההתפתחות בסוגיה זו תמשוך עניין רב הן מהציבור המקומי והן מהקהילה הכלכלית הבינלאומית.