
מנהיגי תעשיית הקריפטו ובכירים בממשלת ארצות הברית עתידים להפגש בבית הלבן ב-7 במרץ במסגרת פסגת הקריפטו, אירוע בעל פרופיל גבוה שמתעורר בעקבות צו מנהלי של הנשיא דונלד טראמפ להקים עתודת ביטקוין (Bitcoin) ומהלך לאומי לאגירת נכסים דיגיטליים.
האירוע, אשר סדר היום שלו טרם פורסם לציבור, יכלול דמויות בולטות בתעשיית הקריפטו, ביניהם מייקל סיילור, Strategy, בריאן ארמסטרונג מנכ"ל קוינבייס, ודיוויד סאקס, יועץ הבית הלבן לענייני קריפטו ובינה מלאכותית.
הממשל של טראמפ פועל במהירות בכמה מדיניות פרו-קריפטו במטרה להציב את ארה"ב כמובילה גלובלית בנכסים דיגיטליים, אם כי ישנם גורמים בתעשייה המביעים סקפטיות לגבי ההשפעה של הפסגה על בהירות רגולטורית וכיוון המדיניות.
פסגת הקריפטו בבית הלבן: רגע היסטורי או מלחמת אשמורת?
מאז כניסתו לתפקיד, קיים טראמפ כמה מהבטחותיו לתעשיית הקריפטו שניתנו במהלך הקמפיין שלו. הוא התחייב להפוך את ארה"ב למובילה בתחום הקריפטו, והדגיש שהוא מתכנן לייצר בארה"ב את כל יתרות הביטקוין.
כשנשמעה הכרזה על הפסגה, מרק בקמן, מנהל פרסום, ציין בתוכנית Fox and Friends כי זהו אירוע היסטורי וכי טראמפ פועל להפוך את ארה"ב למרכז היקום הקריפטוגרפי.
סרגרי נזרוב, מייסד משותף של Chainlink שמשתתף באירוע, הודיע בפגישה עם Bloomberg כי הוא צופה שהתמקדות הפסגה תהיה בחיזוק ההובלה של ארה"ב בתחום הכלכלה הדיגיטלית וה-Web3.
במקום זאת, האסטרטג Michael Saylor ציין את הצורך בבהירות לגבי הנכסים הדיגיטליים, כולל הבחנה בין סוגים שונים כגון מצרכים דיגיטליים כמו ביטקוין, מטבעות דיגיטליים כמו סטייבלקויין, ניירות ערך דיגיטליים ותוקנים שהם נכסים עם מפתח המספקים תועלת דיגיטלית מעניינת ומושכת.
ביקורת וכיווני חשיבה שונים
עם היוודעות על הפסגה, היו כאלה שפחות אופטימיים כלפי האירוע. מייסד שותף של Cardano ו-IOHK צ'ארלס הופקינסון, אשר לא הוזמן לאירוע, הדגיש כי על התעשייה להתמקד בעבודה עם הקונגרס כדי להשיג שינויים רגולטוריים ברי קיימא.
הופקינסון גם מתח ביקורת על אופיו המיוחד של האירוע שכולל כניסה לפי הזמנה בלבד, ואמר שיש צורך במסגרות אחרות דרכן התעשייה יכולה לפעול לקידום אימוץ רחב יותר.
בנוסף, קורבנים נוספים אינם מרוצים, במיוחד ביחס לחברות Trump הקשורות ב-World Liberty Financial (WLFI), שרכשו בהיקף ניכר של מטבעות קריפטוגרפיים לקראת האירוע.
פסגת הקריפטו בעקבות צו עתודת הביטקוין
הפסגה מתרחשת בעקבות צו ביצועי של טראמפ מוגדר כהקמה של עתודת ביטקוין אסטרטגית ואיגום נכסים דיגיטליים, מהלך כלכלי שלאחר מכן נתמך על ידי תומכי ביטקוין מקסימליסטים.
מדיניות זו אף מתפתחת ברמה המדינתית, עם חוקים קשורים בתחום הביטקוין במעל ל-19 בתי מחוקקים במדינות שונות.
עם חתימת הצו, ישנה הקצאה מחדש של ביטקוין מטעם משרד האוצר שהוחרם במסגרת הליכים פליליים או אזרחיים לעבר עתודת פיננסית אסטרטגית.
הצו מאפשר לשרי האוצר והמסחר לרכוש ביטקוין נוסף, אך רק אם ניתן לעשות זאת באמצעים תקציביים שאינם נושאים עלויות נוספות עבור משלמי המיסים בארה"ב.