BitcoinNews

ביטקוין יורד ל-80 אלף דולר כאשר חוזק הדולר האמריקאי מתאושש מרמה נמוכה של 12 שבועות.

האם מטבעות הקריפטו עומדים בפני קריסה או שהשוק מתכונן להתאוששות מפתיעה?

ב-4 במרץ, ביטקוין (BTC) הציג תנודתיות בפתיחת המסחר בוול סטריט כששוקי הקריפטו הושפעו מהלחץ של מכסי הסחר האמריקניים. הנתונים מצביעים על כך כי זוג המטבעות BTC/USD הגיע לשפל חדש של $82,037 בבורסת Bitstamp.

התקרבות לשפל חודשי

הצמד BTC/USD הצליח לעלות חזרה ל-$85,000 לאחר שבתחילת היום איבד יותר מ-$10,000 לעומת השיא של היום הקודם. התשואות הנוכחיות מלמדות שתנודתיות השוק ממשיכה להשפיע על הביטקוין והאלטקוינים. מכסי הסחר שהטיל הממשל האמריקני על מקסיקו וקנדה כבר נכנסו לתוקף, בעוד שהתכניות להקים רזרבת קריפטו אסטרטגית בארה"ב עדיין לא הוגדרו, על רקע כינוס הפסגה של הבית הלבן שמתוכנן ל-7 במרץ.

חברת QCP Capital ציינה בניתוח האחרון שלה כי מכסי הסחר עלולים להעמיק את החששות של המשקיעים ביחס למתיחות המסחרית הגוברת, והוסיפה כי גם הבורסות נאבקות להתמודד עם הלחצים. 

"הירידה הזו עשויה להגביר את הלחץ על הנשיא טראמפ, במיוחד לאחר התמיכה והתרומות הגדולות שהוא קיבל מקהילת הקריפטו במהלך הקמפיין שלו," כך נכתב בעדכון החברה למנויי ערוץ הטלגרם שלה.

התגובות בשוק והתחזיות

דווקא המהלכים האחרונים של ה-SEC – ההשהייה והפסקת התיקים נגד חברות הקריפטו – לא הצליחו לעזור לעצירת הירידה, והמשקיעים מראים נטייה להימנע מסיכונים. החרדה המתגברת נובעת מהמכסים העשויים להשפיע לשלילה על הצמיחה הגלובלית.

מנגד, חברת Mosaic Asset הביעה אופטימיות ביחס לביצועי הנכסים עתירי הסיכון בטווח הקצר. על פי ניתוח החברה, תחושות דוביות ומצב מכירה יתר יחד עם העונתיות והטרנדים המחזוריים עשויים לספק רוח גבית לסחף כלפי מעלה בשוק המניות, במיוחד לאור העובדה שמרץ הוא החודש הטוב ביותר עבור ה-S&P 500 במחצית הראשונה של השנה לאורך 15 השנים האחרונות.

קרא  ביטקוין צונח מתחת ל-97,000 דולר כאשר תשואות האוצר מפעילות לחצים על נכסי סיכון

תקוות להתאוששות במחיר הביטקוין

תחזיות חיוביות אלו משתלבות עם הציפיות הקיימות לשיקום במחיר הביטקוין. דו"ח מחקר מאקרו מאת גלובל מקורו אינבסטר מסביר שהמגמות הכלכליות משתנות והוא צופה התאוששות בשוק במהלך מרץ. מנהל המחקר של החברה, ז'וליין ביטל, ציין שקיים קשר ישיר בין התנאים הכספיים המהודקים של סוף השנה שעברה למה שקורה כעת בשוקי הקריפטו.

קבוצת המדד של הדולר האמריקני (DXY) ירדה בינתיים עד לשפל של 12 שבועות, אם כי התאוששה במקצת מאז. התנודות הללו מתרחשות על רקע שינויים כלכליים גלובליים שמשפיעים באופן ישיר ועקיף על מחירי הקריפטו.

הדינמיקה הזו בשוק, המושפעת ממכסי סחר בינלאומיים ושינויים במצב המאקרו הכלכלי, אינה פשוטה לחיזוי. המשקיעים והממשלות מוצאים עצמם בסביבה שמשתנה במהירות, והאופציות מוגבלות. התעשייה ממשיכה לנסות ולהסתגל לשינויים החברתיים והכלכליים שצומחים בעולם הפיננסים.

כדי להתמודד עם האתגרים הללו, יהיה על השווקים להפגין גמישות ויצירתיות. כמו כן, הם צפויים לצפות ליותר מעורבות ואינטראקציה בין ממשלים וחברות קריפטו, על מנת להבטיח עתיד מוצלח ותוסס לתחום המטבעות הדיגיטליים.

המאמר הזה אינו מכיל ייעוץ השקעות או המלצות. כל החלטת השקעה או מסחר נושאת עמה סיכונים, ועל הקוראים לבצע את המחקר שלהם לפני קבלת החלטות.

מיילס ברונר

מיילס ברונר הוא עורך ומומחה לקריפטו שמביא לכם את כל החדשות החמות ביותר מעולם הקריפטו, בתרגום מהיר ומדויק ממקורות מובילים ברחבי הרשת. באתר תוכלו למצוא מידע עדכני על מטבעות דיגיטליים, פלטפורמות מסחר, מגמות חדשות, ועוד – הכל בעברית ובצורה פשוטה להבנה.

Related Articles

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
דילוג לתוכן