
ביטקוין מתחת ל-80,000 דולר לראשונה מאז נובמבר עקב חוסר ודאות מאקרו-כלכלי סביב המכסים המוצעים על ידי הנשיא דונלד טראמפ.
ירידת ערך השוק
ב-27 בפברואר, ביטקוין צנח ל-79,752 דולר, לפי נתוני TradingView. הירידה של 2.65% בשעה האחרונה הניבה לפירוק של 80.28 מיליון דולר בעמדות ארוכות, לפי נתוני CoinGlass. שיעור ירידות כזה מצביע על לחצים כלכליים כבדים בשוק הקריפטו ומזכיר למשקיעים כי התנודתיות היא מרכיב טבעי בעולם הזה.
השפעות חיצוניות על הביטקוין
ביטקוין נסחר לאחרונה ברמה זו ב-11 בנובמבר, ימים ספורים לאחר בחירתו של טראמפ לנשיאות ארה"ב, תוך אופטימיות שחוקי הקריפטו הפרו-מעודדים ישלחו את הביטקוין להעלאה בשנים הקרובות. עם זאת, חששות גוברים לגבי המכסים החדשים שהציע הנשיא הובילו לירידות אלו. השקעה בקריפטוגרפיה היתה בנתיב אחרון של חוסר יציבות מאז בחירתו של טראמפ, כאשר היא מערערת את הביטחון של המשקיעים עם כל צעד כלכלי שנשקל.
השפעות על שווקים אחרים
הנפילה של הביטקוין לא הייתה מבודדת, אלא משקפת ירידה ברחבי שוק קריפטו כולו. ההשפעה נובעת מחששות כלכליים רחבים יותר, כולל מדדים של אינפלציה גלובלית והאתגרים הכלכליים אותם הציבה ארה"ב תחת הנהלת טראמפ. אותם מדדים משפיעים לא רק על שוק הקריפטו, אלא גם על שווקים פיננסיים מסורתיים, כך שהמשקיעים מוצאים את עצמם במצב של זהירות בעת קבלת החלטות כלכליות.
אופטימיות זהירה
מאז ההשבעה של טראמפ ב-20 בינואר, כאשר ביטקוין הגיע לשיא של כל הזמנים של 109,000 דולר, הנכס איבד כ-26% מערכו. עם זאת, יש עדיין קולות בתעשייה שמדברים על הכיוון החיובי שבו יכול שוק הקריפטו להתפתח, כאשר מדובר ביציבות וכלים טובים יותר לניהול סיכונים.
משמעות עתידית
זוהי עדיין סיפור מתפתח והמידע נוסף יתוסף כאשר הוא יתפרסם. מה שברור כרגע זה שהפרמטרים הכלכליים הגלובליים ישפיעו יותר ויותר על העולם הפיננסי, וביטקוין, כמו גם שוק הקריפטו כולו, לא יהיו פטורים מכך. על המשקיעים להיות מוכנים לשינויים מהירים ולהבין שמסגרת ההשקעות הכללית עשויה לדרוש מספר התאמות על מנת להצליח בעולם המשתנה.