
הקשר בין שוקי המניות לקושי הכרייה
ירידות בקושי הכרייה במהלך שווקי דובי אינן נדירות. כאשר המחירים יורדים והביקוש לנכסים מתמעט, ייתכן שחברות תקטנה את קיבולת הכרייה שלהן, וימשכו מכשירים מהקווים כדי לחסוך באנרגיה. הירידה האחרונה התרחשה גם בזמן של חורף קר במיוחד בחלקים רבים בארה"ב, שגרם לעלייה במחירי האנרגיה.
כיצד צמיחת הרשת משפיעה על הקושי
כאשר השווקים פורחים, רשת הכרייה גדלה, מה שמעלה את הקושי. קושי הכרייה עלה באופן משמעותי לאורך ההיסטוריה בת 16 השנים של הביטקוין, כאשר רשת מתפתחת דורשת יותר כוח מחשוב ואנרגיה. המדד חשוב, כאשר עליות מצביעות על כך שהרשת הופכת לבטוחה יותר.
השפעות מזג האוויר והאנרגיה על הכרייה
אנרגיה ברחבי ארה"ב נמצאת ברמות גבוהות עקב תנאי החורף, אמר ניק האנסן, מנכ"ל ומייסד שותף של קבוצת הכרייה Luxor. "ישנה דרישה גבוהה יותר לאנרגיה שמעלה את המחירים [של פעולות הכרייה]." הוא הוסיף כי "השילוב של עלויות אנרגיה גבוהות יותר יחד עם צניחה במחיר בכלל" גרם לכך שפעולות כרייה מסוימות צימצמו לפעול יותר מהרגיל.
התאמת הכרייה מחדש
קורטיס האריס, מנהל בכיר לגידול בחברת שירותי הכרייה Compass Mining, אמר כי "צניחה קלה עלולה לרמז על תהליך התאמה מחדש כאשר הכורים מתאימים עצמם" לצניחה בביטקוין, "תוך ניהול עלויות אנרגיה, מגבלות תשתיות והטמעת חומרה חדשה בקצב איטי יותר."
ההיסטוריה של קושי הכרייה
קושי הכרייה הגיע לשיאים חדשים בינואר כאשר הביטקוין הציב שיא מחירים חדש מעל 108,000 דולר. כורים, בנקים תעשייתיים גדולים של מחשבים שמקבלים תגמול BTC עבור עיבוד עסקאות בבלוקצ'יין, לעיתים קרובות שמחים בירידות קלות בקושי כאשר הפעולות הופכות לקלות ורווחיות יותר. הבעיה היא שמחיר ה-BTC צנח באופן חריף, אמר ראש עסקי ב-BlockMetrix, רו שירול.
תחזיות לעתיד
קושי הכרייה של ביטקוין מתעדכן לאחר עיבוד כל 2,016 בלוקים. עובדה זו מתרחשת, בממוצע, כל שבועיים. קושי של 110.5 טריליון פירושו שכעת מדובר בכ-110.5 טריליון פעמים יותר קשה לכרות את הנכס מאשר כשכרו את הבלוק הראשון בשנת 2009.
מה צפוי לאחרונה
עם זאת, הירידה האחרונה בקושי בלתי צפויה להימשך, סקוט נוריס, מנכ"ל כור ביטקוין עצמאי Optiminer, הודיע ל-DeCRYPT, נאמר כי פעולות בצפון אמריקה מתרחבות ולכן הרשת תצמח כתוצאה מכך. "הכורים יכולים ליהנות מההתאמה מטה לרגע," הוא אמר, "אך היא עומדת לעלות שוב."