BitcoinNews

המניות של מחזיקי ביטקוין מזנקות ב-4,800% ביפן בזכות ראלי הקריפטו

הביקוש הגובר לביטקוין ביפן: כיצד שינויים רגולטוריים בארה"ב מעצבים את שוק הקריפטו המקומי?

כחלק מהגדלת האינטרס בבי-טוין, השפעות מדיניותו של הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ, המטפחות את תחום המטבעות הדיגיטליים, יצרו עלייה משמעותית בביקוש לבי-טוין ביפן. אחת התוצאות המרשימות של מגמה זו ניתן לראות בצמיחת מניות החברה Metaplanet Inc., שהפכה לדוגמה מובהקת להצלחה בשוק ההון היפני בזכות אסטרטגיית ההשקעה במטבע הדיגיטלי.

עליית מניות מתאפלת

מניות Metaplanet Inc. חוו עלייה המרשימה של כ-4,800% במהלך 12 החודשים האחרונים, מה שהופך אותה לחברה עם הצמיחה הגבוהה ביותר בין כל המניות היפניות בתקופה הזאת, ואף בין הגבהות ביותר ברחבי העולם. כדי להעמיק את ההבנה סביב מגמת העלייה, חשוב לציין כי בי-טוין עצמו הגיע לשיא של 109,241 דולר ב-20 בינואר, שעה שדונלד טראמפ הושבע לכהונתו השנייה, אם כי מאז חווה ירידות בשוויו חלקית בעקבות מדיניות הסחר שהשתקפה בהגעתו של טראמפ.

אסטרטגיה נועזת לשינוי כיוון

Metaplanet אינה החברה היחידה המנסה לחקות את ההצלחה של אסטרטגיית ההשקעות שיזם מייקל סיילור, אך היא בהחלט נחשבת לאחת הבולטות. סיימון גרוביץ', מנכ"ל החברה, שהשקפת עולמו הושפעה מהאסטרטגיה המוצגת בפודקאסטים מקצועיים, יזם שינוי מהותי בחברה שאותה ניהל מתעשיית הנדל"ן מאז 2013 לאחר שהמגפה אילצה את החברה לסגור את מרבית המלונות שלה.

גידול בעלות המניות

מאז המעבר לאסטרטגיה החדשה, מספר בעלי המניות במטפלנט עלה לכמעט 50,000, מה שמשקף עלייה של 500% במהלך שנת 2024. בין בעלי המניות נמצא גם Capital Group, חברה שמשקיעה גם באסטרטגיות דומות, אך הרוב המוחלט הם משקיעים פרטיים עם ניסיון מוגבל באפיקים כה תנודתיים.

קרא  גנסלר אומר שהוועדה לניירות ערך (SEC) חייבת לעשות עוד עבודה על רגולציה של קריפטו.

חשיבות השקיפות וההבנה

ריאנון יוארט-ווייט, אנליסטית מניות יפנית, הדגישה את הצורך בהבהרת האסטרטגיה של החברה, לאור עוצמת החשיפה של משקיעים פרטיים. לדעתה, חשוב מאוד שהשקפים יופיעו עם מידע מפורט על כך שבי-טוין הוא נכס תנודתי מאוד. בעשור האחרון דיווחה החברה על שש שנות הפסדים רצופות, עד שסוף סוף דיווחה על רווח תפעולי של 350 מיליון ין לשנת 2024.

שוק יפני מאוד דינמי

גרוביץ' ציין שגם כנס ההשבעה של טראמפ בו השתתף, העיד על התלהבות גוברת סביב רגולציה ידידותית יותר לבי-טוין בארצות הברית. הוא רואה כי הביקוש הוא לא רק תוצאה של מדיניות של ממשלת ארצות הברית, אלא גם של דינמיקה ברמת השוק היפני שמביאה ליותר משקיעים לחפש פתרונות ואלטרנטיביות לאפיקי השקעה מסורתיים.

השפעת התוכנית הלאומית על ההשקעה

רבים מבעלי המניות של Metaplanet רכשו מניות דרך תוכנית החשבון החיסכון האישי של יפן (NISA), שהממשלה שדרגה בשנה שעברה כדי לעודד השקעה לטווח הארוך. תכנית זו מציעה לגורמים פרטיים הזדמנות להשקיע מבלי לשלם מיסים גבוהים על הרווחים. הרבה מהמשקיעים הם צעירים כמו גטו האגיה, שהחליט להשקיע במניות Metaplanet לאחר שלמד על בי-טוין.

חזון לעתיד

במצגת עסקית שהוצגה לאחרונה, Metaplanet הודיעה כי היא מחזיקה ב-1,762 בי-טוין, בשווי של כ-172 מיליון דולר, והיא מתכננת להגדיל את החזקותיה עד ל-10,000 טוקנים עד סוף 2025. כדי לממן את ההשקעות הללו, החברה מתכוונת להנפיק 21 מיליון מניות באמצעות אפשרויות רכישה.

אתגרים רגישים בטווח הארוך

עם כל היתרונות הקיימים, מתווה עסקי זה תובעני ומסוכן, במיוחד באם המחירים של בי-טוין יפלו בחדות. חברות כמו Metaplanet, המסתמכות על כלכלת השוק הדיגיטלית, צריכות להיערך לכך שהיתרונות שיכולים לנבוע מהעלייה בי-טוין, יכולים להתמוסס במהירות אם יתרחש שינוי חזק בשוק.

קרא  התרגום לעברית של המשפט Ethereum Foundation’s Aya Miyaguchi Leaving Executive Director Role הוא: איה מיאגוצ י מקרן את ריום עוזבת את תפקידה כמנכ לית.

בסופו של דבר, ההצלחה של Metaplanet Inc. מדגימה את היכולות והאתגרים בשוק הקריפטו, וסיפורה יכול לשמש מראה למספר חברות הנמצאות בפרשת דרכים בין המסורת לקריפטו. עם תמיכה הולכת וגדלה מכל עבר ומדיניות ממשלתית מקלה יותר, ייתכן שהשקפת העולם בנוגע למטבעות דיגיטליים תמשיך להשתנות לטובה במהלך השנים הקרובות.

מיילס ברונר

מיילס ברונר הוא עורך ומומחה לקריפטו שמביא לכם את כל החדשות החמות ביותר מעולם הקריפטו, בתרגום מהיר ומדויק ממקורות מובילים ברחבי הרשת. באתר תוכלו למצוא מידע עדכני על מטבעות דיגיטליים, פלטפורמות מסחר, מגמות חדשות, ועוד – הכל בעברית ובצורה פשוטה להבנה.

Related Articles

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
דילוג לתוכן