ביטקויןקריפטו


התובע של ברוקלין עושה מאמצים לחסל הונאות קריפטו הממוקדות בקהילה הרוסית • עיתון ברוקלין

מאבק חסר תקדים לשמירה על הקהילה: כיצד התביעה האזרחית מנסה להפסיק את הזרם של הונאות הקריפטו ולקראת עתיד בטוח יותר?

משרד התובע המחוזי של ברוקלין נוקט בצעדים נחרצים נגד תרמיות קריפטו המכוונות לקהילה דוברת הרוסית בברוקלין. המשרד, באמצעות אמצעי חינוך ומעורבות קהילתית, הודיע על זיהוי מעל 1,200 קורבנות של תרמיות כאלו וחשף רשת רמאים אשר פיתתה משקיעים בלתי מודעים.

מאמצי חקירה ושיתוף פעולה

תחום הקריפטו זוכה לעניין הולך וגובר אך גם לחשש רב בעקבות המקרים הרבים של תרמיות. המשרד הודיע בשבוע שעבר כי הוא הצליח לפרק את אחד מהמבצעים העיקריים על ידי תפיסת שרתי דואר של סוחרי קריפטו בלתי חוקיים. במהלך החקירה, הצליחו החוקרים למצוא פרטי קשר אשר שימשו את הרמאים לעבודתם. לאחר התייחסות לדו"ח, המשרד שלח התרעות באמצעות דוא"ל לעבר יותר מ-1,000 אנשים שפרטיהם נחשפו, כדי להזהירם להפסיק להשקיע באתרי השקעה שנראו בלתי חוקיים.

סכנות הקריפטו

התראות שנשלחו הדגישו את חשיבות ההימנעות מהשקעות בלתי בטוחות, במיוחד ההודעות שהצביעו על דוא"ל המגיע מאתרים שאינם אמינים. התובע המחוזי, אריק גונזalez, התייחס למאמצים והדגיש את חשיבות הלימוד והחינוך, ובנוסף ציין כי ההשבה של כספים שנגנבו לעיתים קרובות היא בלתי אפשרית. “לאחר שהכספים נגנבו, הם לרוב מועברים לחו"ל ומקשים על מאמצי השבה,” הסביר.

ההכנה ליצירת מודעות

כחלק מהמאמצים הללו, משרד התובע המחוזי יצר יחידה מיוחדת לקריפטו, בעקבות דיווחים הולכים ומתרבים מצד תושבי ברוקלין אודות אובדן כספים בהשקעות באתרים בנוגע לקריפטו. ככל שהחקירה התקדמה, עלו דפוסים דומים בקרב הקורבנות. לדוגמה, חלקם דיווחו על כך שהם נמשכו לתרמיות דרך פרסומות בפייסבוק אשר כללו סרטוני "דיפפייק" של אישים ציבוריים המובילים אנשים להשקיע.

קורבנות קיבלו שיחות טלפון מהן נציגי השקעות דוברי רוסית, שהדריכו אותם כיצד לרכוש מטבעות קריפטו וכיצד להעביר כספים לאתרי השקעה, שמאוחר יותר התבררו על ידי המשרד כאתרים בלתי חוקיים. לאחר ההשקעה, כאשר הקורבנות ניסו למשוך כספים, הם נאלצו להתמודד עם מניעה מהכנסת הכספים, ולעיתים אף קיבלו דרישות לתשלום תשלומים נוספים או מיסים.

קרא  פרייזה AI, DeepBook בין המרוויחים הגדולים של הקריפטו היום.

שיתופי פעולה עם גופים פדרליים

בחודש הנוכחי, משרד התובע המחוזי שיתף פעולה עם שותפים פדרליים, כולל ה-FBI, הוועדה לסחר בחוזים עתידיים ועם רשות ניירות ערך, כדי לקיים סמינר חינוכי בבריקטון ביץ'. מעל ל-100 תושבים השתתפו באירוע, שם ניתחו אנשי מקצוע שאלות אודות התרמיות המקוונות, זיהוי סימני אזהרה ושיטות להגן על עצמם מפני השקעות קריפטו מזויפות.

המשרד בחר במיקום זה בשל הקהילה הרוסית הגדולה בבריקטון ביץ', הנחשבת לקהילה שנייה הגדולה ביותר של תושבים שנולדו ברוסיה בעיר ניו יורק.

הזהירות והרצון להגן

אורן יניב, מנהל התקשורת במשרד התובע המחוזי של ברוקלין, ציין כי התרמיות הללו מסכנות קהילות רבות, ולא רק את הדוברים רוסית. “קשה מאוד לזהות את האנשים האחראים לתרמיות הללו, שכן הם לעיתים קרובות פועלים בקבוצות בינלאומיות,” הוא הבהיר. "במקרים רבים, הם מחוץ למשטר שלנו ואין לנו אכיפה עליהם.”

המלצות לפני השקעה

משרד התובע מחוזי ממליץ לבדוק האם חילופי הקריפטו מורשים לפעול במדינת ניו יורק לפני שמבצעים השקעה, וניתן לבדוק את המידע דרך האתר של מחלקת שירותי הפיננסיים במדינה. במקביל, ייתכן שזו גם הזדמנות להתריע על סימני אזהרה נוספים.

אחת ההמלצות היא להיות פרדוקטיביים ומודעים בהשקעות, במיוחד כאשר מדובר בטכנולוגיות חדשות כמו קריפטו, תוך שמירה על חינוך מתמשך לגבי הסכנות האפשריות.

מיילס ברונר

מיילס ברונר הוא עורך ומומחה לקריפטו שמביא לכם את כל החדשות החמות ביותר מעולם הקריפטו, בתרגום מהיר ומדויק ממקורות מובילים ברחבי הרשת. באתר תוכלו למצוא מידע עדכני על מטבעות דיגיטליים, פלטפורמות מסחר, מגמות חדשות, ועוד – הכל בעברית ובצורה פשוטה להבנה.

Related Articles

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
דילוג לתוכן